Nova svađa u opoziciji: TADIĆ UDARIO NA JEREMIĆA

Autor: Republika

Vesti

05.12.2017

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji bliski saradnici, a danas lideri minornih stranaka - Socijaldemokratske stranke i Narodne stranke - Boris Tadić i Vuk Jeremić zaratili su na Tviteru. I to oko Kosova iz perioda kada su obojica bili na vlasti - prvi u ulozi predsednika Srbije, drugi u uloži šefa diplomatije.

RepublikaFoto: Tanjug
Napao učenika: Boris Tadić

Naime, Jeremić je u jednom intervjuu naveo kako smatra da je odluka o promeni rezolucije o KiM "s kojom smo 2010. godine išlu u Generalnu skupštinu UB bila pogrešna".

 

 

Podsećanja radi, reč je o Rezoluciji kojoj je pitanje Kosova i Metohije iz ruku Ujedinjenih nacija, gde je Srbija imala prijatelje koji bi čak stavili i veto, predala to pitanje Evropskoj uniji.

- I danas mislim da je odluka o promeni rezolucije o KiM s kojom smo 2010. godine išli u Generalnu skupštinu UN bila potpuno pogrešna. Imali smo većinu za naš originalni tekst, ali državni vrh je neposredno pred glasanje popustio pod spoljnim pritiscima - naveo je Jeremić.

RepublikaFoto: Tanjug
U sukobu sa bivšim šefom: Vuk Jeremić

Ovo je očigledno isprovociralo Tadića, koji se na Tviteru oglasio optužujući Jeremića da je lažov.

- Ne znam zbog čega pokušavaš da postaneš "patriotski heroj" na temi Kosova upotrebom niza neistina koje si izneo u ovom intervjuu, kada je to mesto u srpskoj politici već zauzeo Vučić, koji čitavu svoju kosovsku politiku temelji na lažima upravo sa istim ciljem.

 

 

Tadić je potom svoj stav pojasnio:

- Jeremić bi trebalo da rečenicu kako je bio protiv teksta rezolucije dovrši sa "čak i po cenu evrointegracija", jer bi to onda bila cela istina iza koje bi trebalo da stane. Ovako je stao samo iza svoje zamerke, ali ne i iza cene svog predloga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (61)

Loading
Marko

05.12.2017 19:23

Opozicija je očigledno sama sebi dovoljna.

dada

05.12.2017 19:23

Prijatelji a sada se pljuju....eto to sve govori o njima...

Jana

05.12.2017 19:25

Najvece licemerje je kad ova dvojica pocnu da pricaju o Kosovu i Metohiji..

Santino

05.12.2017 19:27

Ovo prepucavanje samo govori o njima i koliko su pogubno radili za Srbiju...