POŽAR RAZORIO ČAČANSKU SLOBODU: Čeka se dolazak HELIKOPTERA i DEMINERA

Autor: Republika

Vesti

21.06.2021

09:27

Požar koji je sinoć izbio nešto posle 20 časova u fabričkom krugu kompanije "Sloboda" u Čačku i zahvatio šumu i visoko rastinje je pod kontrolom. Očekuje se dolazak helikoptera Vojske Srbije koji će pomoći u potpunom gašenju požara. U fabriku bi danas trebalo da dođu i demineri Tehničko-remontnog zavoda.

Printscreen
Sloboda Čačak

Vatrogasne ekipe dežurale su čitave noći u krugu fabrike “Sloboda”.

Iako je požar lokalizovan, presednik Sindikata “Sloboda” je izjavio za RTS da “radnici neće skoro na posao” i da je materijalna šteta mnogo veća nego prošli put. On je apelovao na državni vrh da pomogne fabrici da stane na noge.

Vatru su gasila dva vatrogasna vozila sa pet vatrogasaca, a u gašenje su se uključile i ekipe profesionalno vatrogasne jedinice kompanije “Sloboda”.

Požar je lokalizovan i sada je sve mirno i očekuje se da će u potpunom gašenju pomoći i helikopteri Vojske Srbije, čiji je dolazak najavljen.

Draško Milovanković, predsednik Sindikata “Sloboda”, kaže za RTS da radnici neće dolaziti na posao izvesno vreme.

Materijalna šteta je daleko veća nego prilikom prošlog incidenta. Dok se to ne sanira i dok se ne steknu uslovi, tek posle možemo da razmišljamo o početku rada, cilj je da sačuvamo svako radno mesto. Apelujemo na državne organe, na Ministarstvo odbrane, predsednika Vučića da bez njihove pomoći ne možemo da se vratimo na onaj nivo pre eksplozije – naveo je Milovanković.

Dodaje da se danas očekuje dolaza deminara Tehničko-remontnog zavoda, koji mogu da uđu u fabriku 24 sata od poslednje eksplozije. Tokom dana znaće se da li će oni danas raditi ili ne.

O uzrocima eksplozije ništa ne znamo, imamo interes da saznamo pravu istinu šta se dogodilo. Naša je obaveza da ostavimo mogućnost istražnim organima da utvrde činjenice šta se dogodilo, tek tada možemo da se odredimo u vezi naših daljih aktivnosti – istakao je Milovanković.

Požar je izbio 24 sata nakon eksplozije u magacinu baruta. Tom prilikom je staklo, koje je puklo usled detonacije u krugu fabrike, lakše povredilo tri radnika.

Komentari (0)

Loading