(FOTO) PRIČAĆU KAD ZA TO DOĐE VREME! Vojislav Koštunica se nakon 13 GODINA pojavio u javnosti, evo kako izgleda bivši predsednik

Autor:

Vesti

17.06.2021

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle punih trinaest godina svojevrsne medijske samoizolacije, bivši predsednik SRJ i lider DSS Vojislav Koštunica pojavio se danas u javnosti, i to u društvu nekadašnjeg bliskog saradnika Zorana Đinđića, i bivšeg potpredsednika Demokratske stranke Slobodana Gavrilovića.

Vojislav Koštunica

- Drekavci i profesionalne patriote, koji su malo ili nimalo osetili ratne strahote opevaće i u šarenim bojama i predstaviti najsramnija dela ljudskog roda. Neće se dugo čekati, pa će se mase početi oduševljavati onim čega bi trebalo da se užasavaju - zapisao je Milaćević, a Koštunica apostrofirao kao jedan od najzanimljivijih delova obimnog štiva.

Vojilsav Koštunica je za medije rekao da će o političkom životu Srbije da govori kad za to dođe vreme, a da u ovom trenutku može samo da polemiše o "Ratnom dnevniku" Radomira Milaćevića, na čijoj je promociji u Medija centru i govorio.

Konstatovao je da u "Dnevniku" katkad, ima i grubih preterivanja i ocena pojedinih ličnosti, ali ih je govornik opravdao kao posledicu "ne samo rata, nego i stanja u samoj piščevoj duši." 

RepublikaFoto: Medija centar Beograd

Naveo je da su se na spisku onih koje je Milaćević nebiranim rečima ocrnio, našli i prestolonaslednik Karađorđević, vojvoda Bojović…

- Povodom smrti vojvode Putnika maja 1917. zapisaće da je umro predstavnik vojničke kaste, koji je svojim poslušnim i pravolinijskim ponašanjem stvorio od Srbije jednu veliku kasarnu - izdvojio je Koštunica kao zanimljivost iz knjige.

Na kraju je rekao da ga je najviše potresla kasnija sudbina srpskog borca Milaćevića, ranjenog sedam puta, kasnije uglednog beogradskog advokata koji je stvorio zavidno imanje, a bez čega je ostao dolaskom komunista na vlast.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd

Iako je u vreme Velikog rata, uspeo da za mesec dana, u vojničkom rovu, prevede na srpski jezik jednu od knjiga Gistava Lebona, u Titovoj Jugoslaviji Radomir Milaćević mogao je da radi samo kao sudski pripravnik u Aleksincu, živeći u napuštenom delu železničke stanice.

- Razmišljao sam koliko je takvih sudbina, kao što je Milaćevićeva, koliko je takvih sudbina ostalo u usmenim kazivanjima i vremenom su prepuštene zaboravu - završio je Koštunica.

Treba napomenuti da je DOS, kada je došao na vlast, kome je pripadao i Koštunica, obećao vraćanje oduzete imovine, ali mnogi naslednici do danas nisu uspeli da vrate ono što je komunistička vlast oduzela njihovim precima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Rade R

18.06.2021 04:17

Ovaj metuzalem živ!? Kad će da dođe to vreme i o čemu ćeš ti da pričaš "neobavešteni"!? Ćuti bre i smrdi tamo gde si to radio i do sad! Sve si ti rekao!

Vladica

18.06.2021 17:09

Pričaće kada umre?