ĐUKANOVIĆ ODGOVORIO BILČIKU: Nemojte vi koji živite na grbači građana EU da nam solite pamet!

Autor:

Vesti

17.06.2021

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik 13. juna izjavio je da zajednička vojna vežba Srbije sa Belorusijom i Rusijom ne pomaže napretku Srbije u evrointegracijama. Predsednik Srbije je istakao da Bilčik nema pravo da određuje s kim će Srbija učestvovati na vojnim vežbama. Povodom toga oglasio se i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vladimir Đukanović

Naime, Đukanović je istakao da je Srbija izabrala da bude vojno neutralna.

Prenosimo vam odgovor Vladimira Đukanovića u celosti:

"Smirite se gospodine Bilčik. Da, razumemo se, svako ima pravo na svoj izbor. Srbija je, gospodine Bilčik, izabrala da bude vojno neutralna. Vojna neutralnost znači da na našem prostoru nijednom vojnom savezu ne dajemo mogućnost da otvara baze, ne priklanjamo se tim savezima, a opet sarađujemo sa svima. Da li je to neki problem?

Gospodinu Bilčiku kao izvestiocu Evropskog parlamenta smeta zato što Srbija izvodi vojne vežbe sa Rusijom i Belorusijom. Zašto mu ne smeta kada izvodimo sa zemljama članicama NATO? Mislim, ako već prigovaraš nešto za vojnu neutralnost, pa onda se drži principa do kraja. Možda gospodin Bilčik smatra da si neutralan samo ako izbegavaš Rusiju, što je licemerje samo po sebi.

Posebno je licemerno stavljati u izgled pretnju Srbiji da bi vojna saradnja sa Rusijom i Belorusijom mogla da ugrozi naš evropski put. Nemojte gospodine Bilčik o tom putu, jer zbog vašeg licemerja, kao i generalno licemerja evropskih zvaničnika, siguran sam da bi lakše kineski zid probili nego vaša licemerna uslovljavanja. Nismo mi ni glupi, ni ludi, pa da ne vidimo da od tog našeg puta osim vaših pokvarenih prepreka odavno nema ništa. Otuda, nemojte vi kao evropski aparačik koji živi na grbači građana evropske unije dok u svojoj zemlji vaša politička opcija nema nikakvu podršku da nam solite pamet šta ćemo mi da radimo. Sarađivaćemo sa svima ukoliko je to u našem interesu. Brinite vi za vaš rejting u Slovačkoj."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading