(VIDEO) ZAVRŠEN SASTANAK U BRISELU! Nema dogovora, Kurti sve vreme provocirao! NOVA RUNDA ZAKAZANA ZA KRAJ JULA!

Autor: Republika

Vesti

15.06.2021

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završen sastanak u Briselu, Vučić se obraća.

RepublikaFoto: Youtube/ Tanjug News Agency official

Kaže da je bilo jasno da Albanci nisu spremni za kompromis.

Albanci ne žele da razgovaraju o zajednici srpskih opština, nazivaju incidentima to što Srbi žele da prisustvuju liturgijama u crvama. Razgovarali smo o nestalim osobama, pročao sam koliko je važno da znamo koliko je važno da znamo mesto gde je sahranjen svaki Albanac i svaki Srbin. Zanimalo ih je samo kad ćemo da priznamo Kosovo – kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Čovek (Kurti p.a) je došao da se ne dogovorimo. Sve vreme se ponašao... Samo je pitao: "Kad ćeš da priznaš nezavisno Kosovo?". Rekao su mu "Nikad". Nazivaju incidentima i provokacijamja to što Srbi žele da učestvuju na liturgijama. Bio sam blag, nisma želeo da ukažem na druge stvari, na odsustvo realnosti i odgovornosti. Ono što je za nas važno razgovarali smo i o nestalim osobama.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Kaže da nema zamerke na ponašanje predstavnika EU.

- Bili su ljudi korektni, i njima je sve jasno. Imamo posla sa ljudima koji nisu odgovorni, koji su nekorektni. Gospodin Borelj je posebno bio korektan. Nadam se da će i Bajdenu preneti kako su stvari stajale - rekao je razočarani Vučić i dodao da je dogovoreno da se krajem jula nastavi dijalog na najvišem nivou.

- To je neka stvar koja bi garantovala mir na duži period, sve ostalo je izlišno komentarisati. Sve što sma rekao je u mnogo blažoj formi, nisam video racionalan pristup, a mi ćemo nastaviti tako. Veoma sam uplašen, video sam sa koliko odgovornosti ćemo morati da se suočavamo u budućnosti. Ja na ovakvom sastanku nisam dosad prisustvovao. Uplašen sam za sudbinu Srba na KiM jer sam sada svestan ko upravlja u Prištini, ali da, mi ćemo dati sve od sebe - rekao je predsednik.

– Mi ćemo dati sve od sebe da se dijalog nastavi i da obezbedimo sigurnost za naše građane. Danas su raspisali neke izbore, neka se hvali. Važno je da suštinom nisam zadovoljan. Nastavićemo da razgovaramo, ali evo pitajte EU predstavnike koje je bio konstruktivan, a ko nije, Mi smo ispoštavili sve što smo se sa njima (EU p.a.) dogovorili – istakao je predsednik Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading
Jovana

15.06.2021 11:31

Da bi razgovor bio uspešan , obe strane moraju biti torelantne!

Mina

15.06.2021 13:45

To se od Kurtija i očekivalo, samo još ne zna ko smo mi

Dragan

15.06.2021 23:53

Nadmeni Paja Patak koji ne zna šta su to pregovori. Divljak koji nikada nije ni pregovarao, to je za njega nepoznata reč.

Dragan

15.06.2021 23:54

Vučić neće dozvoliti da Albanci rade šta ima padne na pamet.