PUŠKA, ŽENA I POLITIČKA FUNKCIJA SE NE DAJU!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.11.2017

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na političkoj sceni Srbije ne može svako da bude Ivica Dačić. Lider socijalista popularan je što među svojim članovima, što među širokom masom. S druge strane postoje špekulacije da lidera socijalista, može da zameni Branko Ružić, koji bi morao debelo da se potrudi da osvoji srca naroda kao što to radi Dačić.

RepublikaFoto: telegraf.rs/printskrin
Ivica Dačić je poznat kao političar iz naroda

Zamenica predsednika SPS Slavica Ðukić Dejanović kaže da ima "dosta izmišljotina" u pričama da će Branko Ružić naslediti Ivicu Dačića na mestu lidera socijalista. 

Da ne bi bilo dosadno na političkoj sceni uvek se nešto malo doda, domisli i izmisli, rekla je Ðukić Dejanović za Sputnjik upitana da li će Ružić naslediti Dačića, što se pominje u javnosti. 

- U konkretnom slučaju ima dosta izmišljanja. (Knez) Miloš je govorio da pušku, ženu i političku funkciju nikad ne smete dati nikome. Mislim da je Dačić vrlo čvrsto pri tome - kaže Ðukić Dejanović.

Navela je da Dačić ima i popularnost u članstvu i kod simpatizera socijalista. 

RepublikaFoto: Tanjug
Branko Ružić

- To čak ni Ružić ne dovodi u pitanje i nikada nije dovodio - dodala je ona. 


Upitana o dešavanjima u parlamentu i incidentima, Ðukić Dejanović kaže da je parlament politička arena kako kod nas, tako i u svetu.
RepublikaFoto: Tanjug
Slavica Đukić Dejanović o lideru socijalista

- Parlament kao izvor demokratije i kao izvor različitosti koje treba negde i pomiriti i skupiti, jeste vrlo intrigantan i za gledaoce i neki ga doživljavaju više kao rijaliti nego kao mesto gde se donose zakoni. Ali, bez obzira na sve što nam se u parlamentu ne dopada, parlament intenzivno radi i dobro radi - ocenjuje ona. 


Ðukić Dejanović kaže da nije dobro kada ima fizičkih napada, kada neko nekog poliva vodom, kad se ljudi vređaju, ali da to "malo govori o kulturi pojedinaca". 

Ona ja navela da na kraju opet građani biraju poslanike koje znaju. 

- Oni tačno znaju da će im oni biti u parlamentu i ipak se za njih opredeljuju. Znači, predstavnička funkcija je jako važna. Kad glasamo treba da razmišljamo ko će to biti u parlamentu - rekla je Ðukić Dejanović, koja je ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku, 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading