BEZ USTEZANJA! Vučić razgovarao sa nemačkim šefom diplomatije, O KOSOVU POSLAO JASNU PORUKU!

Autor: Republika

Vesti

23.04.2021

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa šefom nemačke diplomatije Hajkom Masom a jedna od tema bila je i Kosovo i Metohija.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vučić i Mas

- Nemačka je, kao što znate priznala nezavisnost - rekao je i dodao da Nemačka podržava nastavak dijaloga, za koji je Srbija spremna.

- Iako smo na suprotnim stranama jer je Nemačka priznala Kosovo, mi želimo da pronađemo kompromisno rešenje. Ne želimo zamrznuti konflikt jer uvek neko može da ga odmrzne. Želimo saradnju sa Albancima i rešavanje svih međusobnih pitanja. Tražimo ispunjenje svih potpisanih dokumenata, odnosno Briselskog sporazuma - kaže Vučić i dodaje da Srbija ne želi teritorije susednih zemalja već želi da bude sve jača ekonomski.

Kako je naveo Vučić, govorili i su o usklađenosti naše spoljne politike sa EU.

- Ukazao sam Masu na probleme sa kojima se Srbija suočava. Za nas je saradnja sa Nemačkom od presudnog značaja i verujem da može da bude još veća jer za nas ne postoji veći i značajniji partner na nivou Evropske unije - istakao je predsednik Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Kako je rekao, razgovarali su i o uticaju virusa korona i dodao da veruje da ćemo uspeti da pobede tog stvarnog neprijatelja i da se vratimo stvarnom životu.

Vučić je poručio i da Srbija nema ekonomski važnijeg spoljnog partnera od Nemačke.

- Želeo bih da ukažem na značaj naših odnosa sa Berlinom, ne postoji nijedan ekonomski partner kao što je Nemačka. Čak i u vreme korone, imali smo rast trgovinske razmene.

- Pre nekoliko godina 17.000 ljudi je radilo u nemačkim kompanijama u Srbiji, a danas čak 70.000 - naglasio je Vučić i dodao da su to ozbiljne kompanije, koje menjaju svest naših ljudi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Filip

23.04.2021 09:22

Potpuno se slazem sa predsednikom! Samo zelimo da se ispostuje dogovoreno, tudje ne zelimo!

Sandra

23.04.2021 09:39

Srbija se zalaže za mir i kompromisno rešenje pitanja KIM, to je najbolja odluka.

Milica

23.04.2021 10:00

Briselski sporazum treba da vazi za obe strane, a ne samo za nas.

Milos Veliki

23.04.2021 10:17

Nemamo mi cega da se stidimo i eu treba da shvati da jedino mi u regionu radimo na sebi i jakim tempom.