OKANOVIĆ O VLAISAVLJEVIĆEVOM DIVLJANJU PO AUTO-PUTU: To je ozbiljan prekršaj, ne daje dobar primer!

Autor: Republika

Vesti

06.04.2021

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimku koji je Republika nedavno objavila vidi se kako Saša Vlaisavljević, bivši direkotor beogradskog aerodroma, na auto-putu vozi daleko većom brzinom od propisane!

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Damir Okanović i Saša Vlaisavljević

Na snimku se vidi da se vozilo kojim upravlja Vlaisavljević kreće brzinom od 221 km/h, dok je na toj deonici propisana brzina 130 km/h. Da je reč o bahaćenju potvrđuje i to što je sam Vlaisavljević napravio ovaj snimak, a sve to sa ciljem da se pohvali svojim skupim automobilom!

Ovakvo ponašanje i ugrožavanje bezbednosti saobraćaja, osudio je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja

- Ako je vozio auto-putem u Srbiji, onda je to ozbiljan prekršaj. Ne daje dobar primer. Međutim, dešavalo se da se neke estradne zvezde, kad su objavljivale slike tako brzih vožnji, pravdale da je to, recimo, iz Nemačke. Tamo ima delova autoputa, gde ne postoje ograničenja - kaže Okanović za Srpski telegraf.

Inače, prema važećim propisima, vozačima koji su uhvaćeni u takvom prekoračenju brzine sleduju paprene kazne - novčana do 120.000 dinara, minimum 15 dana zatvora i osam meseci zabrane upravljanja automobilom, kao i 14 kaznenih poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Lauda

06.04.2021 14:04

Milicija veoma lako moze da to proveri da dokaze da je na na nasem auto putu divljao. Neka uzmu snimak sa naplatne rampe na autoputu Milos Veliki od 31. Marta 2020 godine a i uz pomoc baznih stanica pored auto puta moze se videti da je njegov mobilni telefon bio kacen na te bazne stanice. Isto tako ako kaze da je vozio negde u inostranstvu mora da pokaze pasos i da se vidi na tom granicnom prelazu gde je prosao i sa kojim prevoznim sredsstvom je presao granicni prelaz.

Gonzales

06.04.2021 14:40

Gospodine Okanovicu, sta cete da uradite povodom ovog slucaja? Ovo ne sme da prodje nekaznjeno