Predsednik Vučić: SRBIJA OSTAJE POSVEĆENA IDEALIMA ANTIFAŠIZMA I SLOBODA

Autor: Republika

Vesti

06.04.2021

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je jutros mesto na Kosančićevom mestu, na kojem se do bombardovanja Beograda u Drugom svetskom ratu, 6. aprila 1941, nalazila zgrada Narodne biblioteke Srbije, koja je u bombardovanju potpuno uništena.

RepublikaFoto: printscreen
Aleksandar Vučić

Vučić je istakao da 6. april, osamdeseti po redu od izbijanja Drugog svetskog rata, u slučaju Srbije sadrži specifičnost i simboliku, jer je, osim stradanja ljudi i materijalnih dobara, prve sate Drugog svetskog rata na tlu Srbije obeležilo uništenje najznačajnije zbirke pokretne kulturne baštine u ovom delu Evrope - Narodne biblioteke Srbije.

- I ovog 6. aprila kraj kratera na Kosančićevom vencu, obraslog u korov i naš zaborav, svestan tragičnih posledica tog čina, želim da ukažem na neophodnost uređenja tog lokaliteta koji i danas svedoči o trijumfu volje da se plamenom postigne trijumf uništenja i zaborava - napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav, uz fotografiju sa mesta gde se nalazila Narodna biblioteka.



Predsednik je naveo da je cilj tog obilaska da se sa mesta, na kome je počinjen najveći pojedinačni ratni zločin nad kulturnim nasleđem u čitavoj Evropi tokom Drugog svetskog rata, uputi jasna i odlučna poruka dfomaćoj i inostranoj javnosti da Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma, slobodarstva, nepokora i saradnje na kojima su zasnovani savremena Evropa i svet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Vanja

06.04.2021 10:02

Srbija je slobodna zemlja i za to ce se uvek boriti, kako se ne bi vise stradanja desavala.

stevo

06.04.2021 16:13

@Vanja - Nikada vise stradanja i ratova.Srbija je danas slobodoljubiva zemlja i zalaze se za mir

Mitar

06.04.2021 10:30

Najveci zlocin protiv jednog naroda jeste unistavanje kulturno-istorijskog nasledja!

Mily

06.04.2021 12:13

Nasa zemlja je uspela da opstane i nakon razarajuceg Drugog svetskog rata i fasizma koji je harao srpskim gradovima i zato cemo zauvek da slavimo slobodu i nezavisnost za koje smo se mukom izborili!