SINIŠA MALI O ĐILASOVIM RAČUNIMA: Koga on pravi budalom, ta cifra nije za normalnog čoveka!

Autor:

Vesti

26.03.2021

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali gostovao je večeras u vanrednim vestima na televiziji Pink.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Siniša Mali

Na početku vanrednih vesti pušten je prilog o ekskluzivnim saznanjima Večernjih novosti o 17 računa Dragana Đilasa u čak 53 zemlje sveta.

- Najpre moram da kažem da sam gostovao prošle nedelje kad su Novosti imale prvu informaciju. Ja sam tada rekao da sam šokiran - time što ima 3 računa. Rekao sam da je to ogroman novac. Sutrašnje Večernje novosti donose priču nad kojojm prosto nemam reči - 53 računa u 17 zemalja sveta - 67,9 miliona dolara ukupno. Ovaj iznos nije cifra za normalnog čoveka. Odakle ti u kešu u gotovini ovoliki novac? To je novac zarađen dok je bio na vlasti, na nepošten način. Oteo od građana Srbije, i drago mi je da su novinari "Večernjih novosti došli do ovoga. Ovo je stvar koja mora da se isrtraži do kraja i mora da se vidi kako je došao do ovolikog bogatstva dok je bio na vlasti - istakao je ministar Mali.

- On je već ugasio desetine računa. Šta to krije kada desetine računa zatvara, desetine otvara. Da li je to pranje novca, kako je novac stečen i da li je plaćen poraz Republici Srbiji?

- Koga ti Đilase praviš budalom i kako te nije sramota? Sada ima 53 računa sa tolikim novcem. Kako te nije sramota? Ne odgovaraš na pitanja novinara. Kažeš "Život dajem - izjavu za poligraf ne dajem!" Odakle ti toliko novca u kešu ako si u politiku ušao sa 75 hiljada evra. Uakoro očekujem reakciju tužilaštva - da se do kraja utvrdi poreklo ovog novca. Ko zna koliko još i gde računa ima gde je potpisnik Dragan Đilas ili njegov brat Gojko. To je novac koji je iznesen iz Srbije dok je Đilas bio na vlasti. Građani Srbije imaju pravo da znaju istinu do kraja - naglasio je ministar.

- Ako neko ima 68 miliona dolara u kešu na računima u inostranstvu, što ne bi imao pravo da ima. To je novac koji je otet od građana Srbije i završio je na računima Gojka i Dragana Đilasa. Stotine miliona evra su prihodovale firme Dragana Đilasa dok je on bio na vlasti. Pitanje za njega je odakle ovoliki novac i računi, zašto toliki računi i tolike zemlje i zašto nećeš na poigraf ako nemaš šta da kriješ? - upitao je ministar Mali.

Ministar je još jednom istakao kako nadležni organi moraju da se pozabave ovim slučajem i kako istina mora izaći na videlo, jer upravo to zaslužuju građani Srbije.

- Tužilaštvo ne može da bude slepo na ovo - Uprava za sprečavanje pranja novca je pokrenula proces, Poreska uprava takođe. Mora da se utvrdi prava istina i da se utvrdi za koliko je oštećen budžet i građani Srbije - zaključio je ministar Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Ogi

26.03.2021 22:06

Vreme je da gradjani Srbije saznaju kako su nastali tajni racuni sirom sveta!

Marina

27.03.2021 05:24

Vreme je da se ovakvim delima stane na put, narod nije predmet manipulacije!

Bobana

27.03.2021 07:54

Država je odlučila da raskrinka Dragana Đilas do kraja. Tako da je krajnje vreme da gradjani Srbije saznaju kako su nastali tajni računi širom sveta.

Sofija

27.03.2021 08:15

Свако ко се огрешио о заком мора да одговара