RAZOTKRIVEN LOPOV DRAGAN ĐILAS! Nema račune samo na Mauricijusu, već i u Švajcarskoj, kao i firme u najmanje 15 država sveta! SVE DOKUMENTOVANO!

Autor: Republika

Vesti

16.03.2021

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti Vanrednih vesti su ministar finansija Siniša Mali i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja “Večernje novosti” Andrijana Nešić.

Foto: printskrin

Kako su otkrile "Novosti" Dragan Đilas na Mauricijusu ima dva računa.

Na jednom ima 5.730.000 evra.

Andrijana Nešić kaže da Đilas ima i račun u Švajcarskoj, čiji je vlasnik brat Dragana Đilasa.

Foto: printskrin

Siniša Mali je rekao da je šokiran celom struktorom malverzacijama Đilasa, u kojima ne mogu da se pohvataju računi u inostranstvu.

RepublikaFoto: KlikTV/Pink

Prema dokumentaciji do kojih su došle "Novosti", na dan 12. decembra 2020. godine, Đilas je na dva računa u ove dve zemlje imao skoro 6,4 miliona evra.

RepublikaFoto: KlikTV/Pink

-  Mi smo istraživačkim novinarstvom došli do podataka koji su nas šokirali. Obajvili smo svaki račun koji dokazuje sve. Sve je javno. Pitamo se zašto se u javnost iznose laži koje izgovara Dragan Đilas. Donela sam dokumanta da vidte konkretno o kojim zemljama se radi .Jedan dokument je sa Mauricijusa, tu piše ime i prezime Dragan Đilas, piše ime firme. U tom dokumentu su iznesene i sume. Imamo još jedan dokument, a to je bankovni račun u Švajcarskoj koji se vodi na rođenog brata Dragana Đilasa, Gojka.

Foto: KlikTV/Pink
Andrijana Nešić

 Đilas je pokušao, kako su rekli sagovornici Pinka, da poreklo novca sakrije, pa je u tu svrhu otvarao i račune u Švajcarskoj, napomenuto je u prilogu. Istaknuto je i saznanje Večernjih novosti, po kojem Đilas u Švajcarskoj ima još 4 firme, i još ko zna koliko njih u 15 država.

Malverzacije postoje, kako je rečeno, i kod preprodaje Dajrekt Medije, koja je zvanično do 2014. bila u vlasništvu Dragana Đilasa. Potom on u aprilu iste godine, tu firmu prodaje bugarskom biznismenu Krasimiru Gergovu za 17,7 miliona evra.

 - U ovoj transakciji se pojavljuje i Dragan Šolak, vlasnik “United grupe” koji je Gergovu pozajmio 17.7 za navodnu kupovinu "Dajrekt medije". Gergov nakon toga prenosi vlasništvo bez naknade na firmu "Askanijus” za koju je utvrđeno da je u Đilasovom vlasništvu da bi se 2018. godine ponovo pojavio Dragan Šolak, vlasnik “United grupe” i sa 52 miliona evra kupio od Đilasovog “Askanijusa” famoznu Đilasovu “Dajrekt mediju” - zaključio je ministar Mali.

Foto: printskrin

- Predsednik Vučić je upozorio Đilasa rečima: "Nemoj da kažeš da nemaš račune u inostranstvu jer može da se ispostavi suprotno", što se i dogodilo -  podsetio je ministar finansija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Maja

16.03.2021 20:15

Mnogo pitanja ima na koje treba da se daju odgovori od strane Đilasa. Očigledno je ogromne pare oteo od građana Srbije i sakrio na strane račune!

Ksenci

16.03.2021 20:27

Sad će te juriti sve tvoje bivše žene i devojke i sekretarice da im daš deo imovine

Ksenci

16.03.2021 20:27

Djilas poznati milioner koji je velike novce zaradio dok je vladao na ustrb naroda Srbije

Mima

16.03.2021 20:29

Očekujem i reakciju nadležnih organa.