Ministar Lončar i ministarka Borovinić Bojović: SARADNJA U SPREČAVANJU ŠIRENJA KORONA VIRUSA!

Autor: Republika

Vesti

24.03.2021

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lončar je novinarima rekao da je na sastanku analizirana situacija u Crnoj Gori i Srbiji i razmotreno šta još može da se učini za građane.

RepublikaFoto: www.zdravlje.gov.rs
Zlatibor Lončar

Kaže da svi u regionu treba da budu na oprezu, jer se ljudi kreću iz jedne zemlje u drugu.


- Dogovorili smo se da ćemo biti u stalnom kontaktu i da ćemo nastaviti da činimo sve što možemo da pomognemo građanima, da napravimo dobar rezultat - rekao je Lončar.

Naveo je da Srbija ne može da bude zadovljna dobrim rezultatima vakcinacije, ako ta situacija nije zadovoljavajuća i u regionu.

- Za sada delimično uspevamo u tome, kada će biti kraj (pandemije) to niko ne zna. Korona nas stalno iznenadi i pokaže da nismo dovoljno naučili o njoj - rekao je Lončar.

Naglasio je da je ne treba zaboraviti ni pacijente koji nisu zaraženi korona virusom a za koje kaže da sada trpe zbog prebukiranosti bolnica kovid pozitvnim pacijentima i dodao da i o njima treba voditi računa.

Borovinić Bojović je novinarima rekla da je sastanak sa ministrom zdravlja Srbije bio konstruktivan, da su razmenili iskustva i mišljenja u vezi sa procesom vakcinacije, a da se razgovoralo i o budućoj saradnji.

- Saglasili smo se da naši odnosi treba u budućnosti da budu još bliži, da budu onakvi kakvi bi trebalo da budu, bratski i prijateljski odnosi dve zemlje - rekla je ministarka.

Posebno je zahvalila ministru Lončaru, Vladi Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji su još jednom pokazali spremnost da u ovako teškom trenutku Srbija donira vakcine "Sputnjik V" koje su stigle u Crnu Goru i kojima je započela vakcinacija u Crnoj Gori.

Navela je da će Crna Gora učiniti sve da se obezbede dobri zdravstveni uslovi za dolazak građana Srbije tokom predstojeće turističke sezone u Crnoj Gori.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading