KRIZNI ŠTAB ZAVRŠIO ZASEDANJE! Evo šta nas čeka u narednom periodu! DONETA ODLUKA I POD KOJIM USLOVIMA ĆE SE UBUDUĆE ULAZITI U SRBIJU!

Autor: Republika

Vesti

24.03.2021

08:40 >> 08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krizni štab završio je zasedanje, koje je počelo jutros u 8 sati.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/Vladimir Lukić

Krizni štab je danas na sednici ponovo analizirao epidemiološku situaciju u Srbiji na kojoj je doneta odluka da ugostiteljski objekti i dalje budu zatvoreni. Dakle, sve postojeće mere ostaju na snazi, a doneta je i odluka da će samo vakcinisani moći da uđu u državu bez problema, bilo da je reč o strancima ili našim državljanima.

Ko nije vakcinisan, moraće da ide u karantin ili da imaju negativan PCR test. Pride, svi oni moraju biti kompletno vkcinisani jednom od vakcina koje postoje u Srbiji.

Član Kriznog štaba Zoran Gojković se obraća javnosti!

On je rekao da će postojaće mere ostati na snazi iako nemamo nagli porast broja obolelih.

- Zahtev škola je da se đacima omogući ocenjivanje u školama, tako da će Ministarstvo prosvete sa lokalnim samoupravama nađu rešenje da se to uradi - rekao je on.

Druga stvar koja je raspravljana tiče se ulaska naših građana u Srbiju.

- Svi oni koji budu imali potvrdu o vakcinaciji biće im omogućeno da uđu u Srbiji bez izlocije i PCR testa. Ista je situacija i sa strancima. To znači da su primili dve doze Sinofarm vakcine, dve doze Fajzera ili dve doze Sputnjika. S obzirom da AstraZeneka u ovom trenutku ima samo jednu dozu, podrazumeva se da je jedna doza u ravni sa ove tri vakcine koje zahtevaju dvostruku imunizaciju. Dakle, potrebno je da prime vakcine koje postoje u Srbiji.

U galeriji pogledajte u kakvom raspoloženju je održana sednica Kriznog štaba:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading