VUČIĆ OTKRIO ŠTA JE POKLONIO KRALJU BAHREINA: Poznato i kako mu se Hamad Kalifa revanširao!

Autor: Republika.rs

Vesti

13.03.2021

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Bahreinu, sastao se danas sa kraljem Hamadom bin Isom al Kalifom, na čiji poziv i boravi u toj zalivskoj kraljevini.

RepublikaFoto: tanjug/zoran mirković
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić rekao da veruje da može da bude puno koristi za našu zemlju, kao i da su pokazali ogromno poštovanje prema Srbiji, i da je dočekan na neverovatan način.

Od poklona je kralju doneo ćilim iz Pirota, a od kralja je dobio ćilim i urme.

- Dobio sam one njihove lepe brodove, divno upakovane urme. Ono što sam ja njima dao je jedna fantastična rezbarena puška iz Kragujevca. Odličan kalibar, dužine cevi 600 milimetara sa srebrnim vezom. Baš lep poklon koji napravljen u Kragujevcu i dao sam im pirotski ćilim koji dizajnom podseća na njihove ćilime. Baš sam ponosan na poklone iz Srbije - zadovoljno je izjavio Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije najavio je otvaranje ambasada u Manami i Beogradu, što govori o zbližavanju dve zemlje, poručio je predsednik Vučić nakon sastanka.

Govoreći o saradnji sa Bahreinom, Vučić je naglasio da su Srbiji otvorena važna vrata.

- Bahrein je teritorijalno mala, ali veoma snažna, jaka zemlja, i ovom posetom su se Srbiji otvorila važna vrata -istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon razgovora sa kraljem Bahreina.

- Verujem da ćemo uspeti sa stvorimo saradnju, prijateljske odnose - rekao je Vučić novinarima.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić

Dodao je da je sa kraljem Bahreina razgovarao o saradnji u različitim sferama, a da tek sledi ekonomski forum na kojem će delegacija Srbije predstaviti predloge o saradnji od banaka, osiguravajućih kompanija, ”real esteta”, poljoprivrede, turizma, do saradnje ministarstvama spoljnih poslova, oko svih međunarodnih pitanja.

- To do juče nismo imali. Danas imamo ogromno poštovanje kao suverena država. Ovde sam primljen na neverovatan način. Uvek sam ponosan, ali danas posebno da predstavim Srbiju - rekao je Vučić.

On je istakao da će Srbija imati dorbu saradnju i da očekuje posetu kralja Bahreina, ali i drugih zvaničnika iz te zemlje.

- Imamo investicije iz UAE od kojih imamo koristi, neke od njih menjaju izgled Srbije, veru građana u njihove mogućnosti. Verujem da slično možemo i sa Bahreinom. Ovim nam se otvaraju važna vrata - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Ivana

13.03.2021 11:59

Bahrein je još jedna u nizu prijateljskih zemalja sa kojom Srbija intenzivira saradnju i odnose. Ne treba zaboraviti ni su podršku koju nam je ta zemlja pružila do sada u borbi protiv kovida.

Laz

13.03.2021 12:14

Saradnja na medjunarodnom nivou sa arapskim zemljama u ozbiljnom usponu!Imacemo sigunoromne benefite u privrednom sektoru!

Irina

13.03.2021 12:54

U goste se ne ide praznih ruku. Predsednik Srbije je prelepe poklone odneo kralju Bahreina.

Ivana

13.03.2021 17:07

Hvala našem predsedniku Vučiću koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države, Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče što činite sve da građani Srbije žive bolje.