MINISTAR TONČEV BI DA UĆUTKA SRPSKI TELEGRAF: Funkcioner SPS odbija da položi račun javnosti

Autor:

Vesti

04.03.2021

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar bez portfelja i potpredsednik SPS Novica Tončev čini sve da stopira iznošenje javnosti istine o njegovom radu i činjenica o problematičnoj raspodeli državnog novca tokom dve decenije, koliko je s različitih pozicija doskora vodio Surdulicu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novica Tončev

Ministar Tončev bi ekspresno da ućutka Srpski telegraf pošto je podneo tužbu samo četiri dana pošto je objavljen tekst o tome da su milionski iznosi iz surduličke kase, prema nepisanom pravilu, završavali na računu lokalnog fudbalskog kluba koji vodi baš njegov sin.

Ministar Tončev, ali i njegov sin Stanislav požalili su se da su im povređeni dostojanstvo, njihova čast i ugled, za šta, u tužbi podnetoj Višem sudu 2. marta, traže 500.000 dinara.

Uz to zahtevaju da sud naloži našem listu da prestane sa svakom budućom povredom prava ličnosti, odnosno prava na ugled i čast tužilaca socijaliste Tončeva i sina mu Stanislava pod pretnjom plaćanja njima dvojici penala od po 100.000 dinara.

MILIONI ZA SINA

Ovakav pokušaj ućutkivanja usledio je nakon što je Srpski telegraf 26. februara objavio tekst da su na sednicama Skupštine opštine Surdulica u vreme dok je Tončev senior bio predsednik te lokalne institucije (2014-2020) njegovi odbornici usvajali budžet, odakle se od 120 miliona do 170 miliona dinara opredeljivalo za sport svake godine.

Prošle godine, po tom osnovu, iz budžeta je otišlo čak 192 miliona dinara (1,5 miliona evra). I da je onda najveći deo tog novca, dakle više od milion evra, prebacivan na račune Fudbalskog kluba (FK) Radnik, koji vodi njegov sin Stanislav Tončev.

Komentarišući taj slučaj, sagovornici Srpskog telegrafa ukazali su da tu postoje elementi sukoba interesa i sumnja na zloupotrebu službenog položaja.

Valjda u strahu šta bi još moglo da ispliva u javnost, ministar Tončev bi da ućutka Srpski telegraf ekspresnom tužbom pod pretnjom finansijskim pritiscima. Na to mogu da ukazuju i činjenice da ovaj socijalista prethodno nije iskoristio priliku da uoči objavljivanja teksta odgovori na konkretna pitanja u vezi sa tim slučajem niti kasniju mogućnost demantija.

SMETA MU KONTROLA

Predsednik UNS Vladimir Radomirović kaže da je pravo svakog ko se oseća oštećenim da podnese tužbu. Ističe da je zahtev da se prekine objavljivanje informacija preteran jer je reč o javnom funkcioneru koji je dužan da trpi povećan nivo kontrole i kritike.

- Naročito u slučaju Tončeva, o čijem radu u Surdulici se pisalo godinama. Čak je i Pištaljka pre nekoliko godina pisala da se iz opštinskih sredstava plaćaju radnici "Tončev gradnje". Ako postoje dokazi, a verujem da ih Srpski telegraf ima, onda sud mora da odbaci takvu tužbu i zahteve - navodi Radomirović za Srpski telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mrgud

24.03.2021 12:17

Puna podrska REPUBLICI u raskrinkavanju ove kriminalno organizovane hajducije sa juga Srbije ! A N.Toncev, polupismeni akademski gradjanin pod HITNO u istrazni posupak pa na LETOVANJE u ZATVOR ! Cuj, uspesni biznismeni on i njegob brat na drzavnim jaslama i biznis sa drzavnim institucijama ! Sramota za drzavu da takvi likovi zastupaju i predstavljaju drzavu i drzavne organe!