VUČIĆ ODNEO 5.000 VAKCINA U BOSNU I HERCEGOVINU! Na dočeku jedino nije bilo Komšića! SRAMNO!

Autor: Republika

Vesti

02.03.2021

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić predao je danas u Sarajevu kontingent od 5.000 vakcina kompanije "AstraZeneka", koje Srbija donira Bosni i Hercegovini.

RepublikaFoto: printskrin/TV Pink

Na sarajevskom aerodromu Butmir, predsednika Srbije dočekali su predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović.

Bilo je najavljeno da će Vučića na aerodromu dočekati kompletno Predsedništvo BIH, ali je izostalo prisustvo hrvatskog člana Željka Komšića.

Uoči odlaska, Vučić je za sarajevske medije, rekao da je veoma srećan što može da dođe u Sarajevo i da donese prve doze vakcina.

To, kaže, nije pomoć, već je "nešto što pripada jednako svima nama", a Srbija je, kako dodaje, "imala tu sreću da obezbedi više vakcina".

- To je ukupno 10.000 doza. Sutra 5.000 doza, a za koji dan još 5.000 doza. Mislim da je to posebno važno za zdravstvne radnike koji rade u crvenoj kovid zoni u BiH. Moja poruka je da mi moramo da se okrenemo jedni drugima, da ne mislimo da su nam svi drugi značajniji, a da je važno koliko ćemo toga lošeg da kažemo o onima koji su nam najbliži - naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je podsetio da je i ranije govorio o balkanskim narodima koji imaju ogromnu snagu, ogromnu moć kada su jedinstveni.

Sa predsednikom Srbije, u Sarajevu je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

BiH je treća zemlja u regionu kojoj Srbija donira vakcine, nakon Severne Makedonije i Crne Gore.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Ana

02.03.2021 10:15

Ponosna sam na Srbiju! Bravo!

Mare

02.03.2021 10:16

Zahvaljujuci predsedniku nasa zemlja dobija sve vise vakcina i nalazimo se uprilici da pomažemo drugima, kojima je ta pomoć preko potrebna.

lak

02.03.2021 10:16

Komsic pokazuje da ne voli srbe i da mu smeta pomoc Srbije.

Saša

02.03.2021 10:17

Svaka čast! Bravo!