BUGARIMA BAŠ NIJE DOBRO! Nazivaju Vučića tiraninom zato što je Makedoncima dao vakcine! SRAMOTA!

Autor: Republika

Vesti

16.02.2021

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članak u makedonskom listu "Slobodna štampa", povodom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, služi kao "klasičan primer srpskog uticaja i propagande" u Skoplju, rekao je Angel Džambazki, bugarski evropski poslanik i zamenik predsednika parlamentarne stranke VMRO BND.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prema rečima Džambazkog, u članku je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljen "kao veliki oslobodilac makedonskog naroda".

- Mislite da je kult ličnosti na ovim geografskim širinama nestao. Varate se. U Severnoj Makedoniji nije, u njoj Vučića karakterišu kao "vođu iz Beograda", dok su Bugarska, Grčka i Evropska unija "loše" u ovoj slici, koju je autor članka opisao sa neverovatnom patetikom – napisao je političar na svojoj Fejsbuk stranici.

U makedonskom članku koji je izazvao nezadovoljstvo u Bugarskoj navodi se se da  kakav god da je Vučić, on se na dan Svetog Trifuna pojavio na graničnom prelazu Tabanovci i doneo Makedoncima prve vakcine. Ni Evropska unija, ni Bugari, ni Grci niti bilo ko drugi.

- Gde su vakcine, koje je "brat Bojko" obećao makedonskoj braći - pita autor makedonskog članka i navodi, da je “vođa iz Beograda” održao Bugarskoj lekciju o tome, da im predstoji još mnogo rada u diplomatiji i geostrategiji.

 
Podsetimo, krajem decembra je objavljeno da je Sofija obećala da će Severnu Makedoniju snabdeti vakcinama, kada Bugarska dobije dovoljan broj doza, ali to se nije dogodilo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Aleksandar

16.02.2021 09:04

Bugarima smeta uspešnost naše zemlje i nabavka velike količine vakcina. Zahvalan sam predsedniku na svemu što je uradio za našu zemlju kako bi svima nama omogućio dovoljan broj vakcina. Hvala mu na svemu. On je ponos svih nas i cele naše zemlje. Što se tiče prozivke od strane bugara oni su čista bruka i sramota njima sve smeta što naša zemlja radi jer vide koliko smo uspešni kao nacija.

Goran

16.02.2021 09:06

Najoštrije osuđujem napade od strane Bugarske. Šta njima smeta što smo uspešni i što hoćemo da pomognemo našem narodu u Severnoj Makedniji. Svakog boli veliki uspeh koji postižemo a sve to zato što imamo odgovornog predsednika kakav je Aleksandar Vučić koji se bori za našu zemlju i za sve nas. Zavahljujući njegovoj borbi uspeli smo da dobijemo potreban broj vakcina i svega što je neophodno za sve nas. Hvala pre svega državi i svim zdravtvenim radnicima što se bore za nas.

Jovana

16.02.2021 09:06

Једноставно, неки људи не могу да похвале туђе успехе- а сви знамо да је донација вакцина македонском народу велики гест солидарности, али и велики успех!

Sofija

16.02.2021 09:07

Србија је доказала да је великодушна и да хоће да помогне.Бугарска као чланице Еу показује који је њен став