E, KAD SU ONI POČELI DA NAS HVALE, ONDA SMO STVARNO NAJBOLJI! Hrvati priznali ono što ceo svet zna! SRBIJA BEZ PREMCA!

Autor: Republika

Vesti

06.02.2021

09:44 >> 10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U betonskoj dvorani beogradskog sajma desetine medicinskih sestara u zaštitnim odelima daju cepivo protiv covida-19 mladima i starima, toliko brzo i učinkovito da je Srbija po tome prva u kontinentalnoj Europi, piše hrvatski Indeks i naglašava da je u Srbiji za svega dve nedelje vakcinisano pola miliona od ukupno sedam miliona ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Oni naglašavaju da je to najviše nakon Britanije, po podacima naučne publikacije "Our World in Data".

Hrvati kažu da dok vakcinisanje u Evropskoj uniji sporo napreduje, što je izazvalo velike kritike, Srbija ga sprovodi brzo zahvaljujući ugovorima s kineskim i ruskim proizvođačima.

Osim kašnjenja, u EU se pojavio još jedan problem, a to je da neke zemlje odbijaju vakcinisati starije od 65 godina AstraZenecinim cepivom, tvrdeći da nema dovoljno dokaza da je učinkovito na starijoj populaciji. Hrvatska će, kako je najavljeno, tim cepivom vakcinisati i i starije od 65.

Hrvati naglašavaju i da Srbija, dok EU gotovo stoji po ovom pitanju, svom stanovništvu je na raspolaganje stavila čak tri vakcine i citiraju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je čak uspeo da sa Kinezima dogovori povoljnu cenu za vakcine Sinofarma.

- Kad vidite cenu, podignut ćete mi jednoga dana spomenik - citiraju Hrvati Vučića i naglašavaju da je Srbija jedina država u regionu, osim Albanije, koja je započela cepljenje zahvaljujući vlastitim dogovorima s farmaceutskim kompanijama.

 

 

Kompletan tekst koji se pojavio na Indeksu možete pročitati ovde.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading