DAČIĆ U SVOM STILU ODGOVORIO ZAŠTO JE ODLIČIO DA SE VAKCINIŠE "SPUTNJIKOM V"! "Zašto samo rusku? Pa ne mogu da dobijem dve"! LOGIČNO!

Autor: Informer, Republika

Vesti

06.01.2021

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Ivica Dačić nakon što je u Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" primio vakcinu protiv korona virusa Sputnik V, otrkio je jednoj ruskoj novinarki zašto se baš odlučio za tu vakcinu...

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Na pitanje ruske novinarke zašto je odlučio da primi "samo rusku vakcinu", Dačić je šaljivim tonom odgovorio:

- Zašto samo rusku? Pa ne mogu da dobijem dve! Da može da se primi više, da primimo više, ali moramo da izaberemo samo jednu - rekao je Dačić i dodao:

- Šalu na stranu, premijerka Ana Brnabić je primila Fajzerovu vakcinu, ja sam zajedno sa ministom Vulinom primio rusku, a predsednik Vučić je rekao da će takođe primiti vakcinu nekog sertifikovanog proizvođača. Mi smo time hteli da pokažemo da verujemo u proces vakcinacije i da na ovaj način preporučimo građanima da se vakcinišu. A pošto ovde već pet minuta pričamo s vama, znači da nikakvih problema nema.

Dačić je naglasio da je važno što državni zvaničnici primaju vakcine različitih svetskih proizvođača, što, kako kaže, ima za cilj da stvori poverenje građana u vakcinaciju.
 

 

- Ovde nije reč o političkim razlozima. Želimo da pokažemo da učestvujemo u zaštiti javnog zdravlja, jer je poverenje građana u proces vakcinacije bilo žrtva raznih teorija zavere. Pozdravljamo proces vakcinacije kao prvi korak ka konačnom savladavanju pandemije COVID-19 - rekao je Dačić po primanju vakcine ispred Instituta "Torlak".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading