NA SVE SPREMNI: Rusi upozorili da se sprema diskreditacija njihove vakcine protiv korone, evo koliko Zapad izdvaja para za to

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

11.12.2020

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je da je moguća informativna sabotaža ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik V".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Zvanični predstavnik Ministarstva, general-major Igor Konašenkov kaže da Ministarstvo do detalja zna kolika su sredstva i kakvi su resursi izdvojeni u inostranstvu u cilju diskreditacije vakcine "Sputnjik V".

- Na društvenim mrežama i na internet sajtovima na ruskom jeziku koji se finansiraju novcem iz inostranstva priprema se serija pseudoanalitičkih "istraživanja" lažnih svedočenja "očevidaca" o navodnim opasnostima ruske vakcine ili masovnom odbijanju vakcinisanja, uključujući i Oružane snage Rusije -  naveo je on.

Prema rečima Konašenkova, "informativna sabotaža" neće oslabiti efikasnost ruske vakcine, niti će ojačati lekovitost stranih vakcina.

 
"Sputnjik V" je prva u svetu registrovana vakcina protiv virusa korona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading