BIĆE SIMBOL NOVOG DOBA: Potpisan ugovor o prodaji objekta Radničkog univerziteta!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.02.2021

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zgrada Radničkog univerziteta u Novom Sadu neće više podsećati na teška i ružna vremena, već će biti simbol novog doba i četvrte industrijske revolucije, poručio je danas novosadski gradočelnik Miloš Vučević posle potpisivanja ugovora o prodaji tog gradskog objekta "Vega IT Sourcingu".

RepublikaFoto: google.com/maps/prinscreen
Radnički univerzitet

Gradonačelnik je dodao da je ponosan što je posle više od dve decenije pokrenuto rešavanje pitanja zgrade Radničkog univerziteta, naslednika nekadašnjeg Narodnog univerziteta, navodi se u saopštenju.

Dodao je da je u arhitektonskom i obrazovnom smislu reč o objektu od posebne važnosti za Novi Sad, kao i da je do vlasništva nad njim gradska vlast došla uz podršku republičke.

- Imali smo sreću da je novosadska, a svetska, firma bila spremna na ovakav poslovni poduhvat i to u veoma izazovnim vremenima. Njihova ostvarenja u poslednjih 13 godina su dokaz da dobro odmeravaju svaki potez. Siguran sam da će uraditi najbolji projekat za zgradu Radničkog, i da će taj objekat zasijati novim sjajem - rekao je Vučević.

On je naglasio da će Grad Novi Sad parterno urediti okolinu zgrade i dodao da mu je drago da će "Vega IT Sourcing" zadržati prostor u "Aleksandrovoj" zgradi.

- Želimo im da pronađu svoje mesto i u naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu - rekao je gradonačelnik.

Objekat Radničkog univerziteta plaćen je 5.265.000 evra i taj novac će Grad uložiti u poboljšanje kvaliteta života Novosađana u raznim aspektima kao što su obrazovni, komunalni kapaciteti, socijalna zaštita, kultura i sport, najavio je gradonačelnik.

Direktor "Vega IT Sourcinga" Vladan Ostojić rekao je da je zgrada Radničkog velika odgovornost velika odgovornost ne samo zbog veličine investicije već i zbog značaja koji ima u Novom Sadu.

- Veoma smo uzbuđeni i u sledeće dve godine potrudićemo se da joj damo novo ruho. Na turističkim mapama Novog Sada, objekat Radničkog univerziteta ima posebno mesto, a cilj nam je da napravimo nešto jako lepo i za našu kompaniju i za grad - naglasio je Ostojić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading