70 MILIONA GLEDALO VUČIĆA: Intervju sa predsednikom Srbije jedna od centralnih tema u Kini

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.02.2021

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Intervju predsednika Srbije Aleksandra Vučića kineskoj televiziji ČTV videlo je 70 miliona gledalaca u Kini, objavila je kineska ambasadorka u Srbiji Čen Bo na svom Tviter profilu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Si Đinping

- Pravi prijatelj se prepoznaje u nevolji. Novinarka ČTV Žang Jing mi je rekla da je do sada taj intervju gledalo oko 70 miliona kineskih gledalaca - napisala je Čen Bo.

U intervjuu kineskoj televiziji predsednik Vučić je istakao zahvalnost predsedniku Si Ðinpingu i narodu Kine na podršci i pomoći Srbiji.


- Prijatelj u nevolji je zaista prijatelj. Vaša velika podrška, vaša velika pomoć ovoj zemlji... Veoma smo zahvalni i to ne krijemo. Čekamo robu, nije bitno da li su to respiratori ili vakcine. I rekao bih veliko hvala našim kineskim prijateljima - rekao je Vučić u intervjuu kineskoj televiziji neposredno pre održavanja onlajn samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope "Pojas i put".

Vučić je na samitu istakao da je neophodno da se svet vrati multilateralizmu i saradnji, jer je to jedini put za suočavanje sa zajedničkim izazovima i globalni oporavak.

On je naglasio da budućnost sveta treba da se odlučuje kroz saradnju, kao i da od naučnih i tehnoloških napredaka treba da benefit ima celo čovenčanstvo.

Vučić je rekao da je saglasan s predsednikom Sijem, koji se založio za potrebu intenziviranja komunikacije i pripremanja buduće saradnje u postkovid oporavku, dodavši da je saglasan sa zaključkom da kroz mehanizam saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope postoji format koji može doprineti razvoju saradnje.

Vučić je podsetio da je vakcinacija u Srbija počela kineskom Sinofarm vakcinom, Fajzerovim i ruskim cepivom, te da očekuje vakcine preko Kovaks programa i EU.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Ruta

09.02.2021 22:30

Centralna tema je i u Srbiji, jer je za svako poštovanje.

Dejo

09.02.2021 23:00

Naš predsednik je ponos svih nas. Ponosan na sve što smo do sada kao zemlja postigli s Kinom.

Sanja

09.02.2021 23:16

Ovo je samo jos jedan dokaz koliko cene predsednika Vucica i politiku koju sprovodi.

Milovan

10.02.2021 06:21

Vucic je svojom odgovornom politikom,odvaznoscu i ozbiljnoscu postao jako cenjen u svetu od strane svetskih drzavnika. Posebno u Kini.