(VIDEO) OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Kritikuju i hapšenje Belivuka, a pojedini policajci koji su površno pretresali objekat su privedeni!

Autor: Republika

Vesti

09.02.2021

11:07 >> 11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije je govorio o trenutno najaktuelnijim temama - vakcinama, pomoći ugroženim sektorima i obračunu države sa mafijom.

- Jutros je stiglo 50.000 Sputnika, za prvu dozu vakcine, a za drugu ćemo tek dobiti. Obezbedili smo da do kraja februara dobijemo 88.000 Fajzera, (42.000+46.000), a do 20. februara između 125.000 i 150.000 AstraZeneka vakcine - najvio je Vučič.

- Ono što je najvažnije, sutra popodne u Srbiju stiže 500.000 doza kineske vakcine - rekao je predsednik Srbije.

Vučić kaže da će ovo obezbediti 1. ili 2. poziciju Srbiji na teritoriji cele Evrope kada je reč o stopi vakcinacije. On se zahvalio i predsedniku Putinu, a posebno SIju na ogromnoj podršci. Zahvalio je i prijateljima iz Britanije i Indije sa kojima je dogovarano oko AstraZeneca vakcine i to ne onih koje svakako dobijamo preko Kovaksa.

- Ovo je velika stvar i čestitam svima - rekao je Vučić.

Ističe da se težak i naporan rad uvek isplate i zahvaljuje građanima koji su verovali u rukovodstvo države.

- Nastavljamo masovnu vakcinaciju i idemo na dalju masovnu revakcinaciju koja garantuje da se, oni koji su primili dozu, neće zaraziti - kaže Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić i Đinping

- Imamo izvanrednu saradnju sa Kinom, "Jedan pojas, jedan put" je veoma značajan, a pomogli su nam da ne dugujemo za Železaru ili RTB Bor, a istovremeno to su i najveći izvoznici u Srbiji - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Kada to govorim, dovoljno je da vidite Železaru, Borski rudnik, to da ne dugujemo, da isplaćujemo plate, da nam je Bor jedan od najvećih izvoznika. Povećali smo izvoz za 50 puta u Kinu od 2010. godine i to govori o našem napretku - kaže Vučić.

Dodaje da je Si Đinping potvrdio dolazak u Srbiju. Kaže da je saradnja sa Kinom izvanredna i da je ona srpskom narodu donela mnogo sreće i uspeha.

- U poslednjih 10 godina povećali smo pedeset puta izvoz u Kinu - rekao je Vučić.

Vučić je naveo da pored ostale pomoći u paketu budu i velika preduzeća osim banaka i finansijskih instucija.

Dodaje da je potpisan ugovor sa CRBS kompanijom koja će u 65 opština graditi kanalizacione sisteme.

Podsetimo, na poziv kineskog predsednika Si Đipinga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na video-samitu koji organizuju Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Pomoć države

- Poslednja informacija, sinoć sam imao sastanak sa Anom Brnabić i Sinišom Malim, zamolio sam ih da posebnu pomoć, još jedanput turistički radnici, hotelijeri, da dobiju bar još jedan ceo minimalac, da to bude 40 odsto više podrške nego za ostala preduzeća, verujem da će vlada prihvatiti moj predlog - istakao je Vučić.

RepublikaFoto: Printscreen

Dragan Đilas primio vakcinu

Kada je reč o vakcinaciji Dragana Đilasa, kaže da je video da su se skoro svi opozicioni lideri vakcinisali i zahvalio im se na podršci.

- Zadovoljan sam što su se vakcinisali i što mogu da biraju koju će da uzmu. Zanimljivo mi je da su govorili da nemamo vakcine i da su govorili, kada se premijerka vakcinisala, da nemamo vakcine, a ispostavilo se da imamo najviše u Evorpi. Ona pričaju da su nas spasili jer su nas pritisli da primimo Kovaks program, a ja podsećam da, da smo čekali Kovaks, ne bismo imali nijednog vakcinisanog. Beskrajno sam ponosan i srećan ako smo spasili ijedan život, a to da govorite da nemamo vakcine, a imamo ih najviše u Evropi, to govori o vašem moralu - kaže Vučić.

RepublikaFoto: Starsport

Hapšenje Veljka Belivuka

Na pitanje o kritikama u vezi sa hapšenjem Velje Nevolje, Vučić podseća na prebijanje njegovog brata, građenje negativne kampanje, a onda se ispostavilo da nije postojao razlog da bude pretučen.

- Lagali su sve i to govori kako su u stanju da pravu mafiju predstavljaju kao nevine ljude i obrnuto. To može dok neko ne počne da odseca glave - kaže Vučić.

Ističe da pridike drže najgori preletači i oni čiji su prijatelji narko dileri. Pred nama je, kaže, težak posao, a pojedini policajci u ovom slučaju su privedeni jer su površno pretresli objekat.

- Konstatovali su da vide pištolj u stanu, a dogovorili su ga da ga ne vide. Nisu znali da je stan ozvučila BIA.

Borba protiv kriminala

- I da vas podsetim, ja nemam slike sa kriminalcima. I niko se ne pita da li je to u redu. I zato svako to skretanje tema sa važnih stvari me ne zanima. Naš posao je da građanima obezbedimo mir i stabilnost i da utvrdimo da li je neko počinio krivično delo. Ne možemo da ćutimo, kao i kada pitate neke oko prisluškivanja, onda ćemo svi da ćutimo dok ne dođe do poligrafa - rekao je Vučić komentarišući kritike od strane opozicije na račun obračuna države sa mafijom. 

O Zoranu Bašanoviću

Šta privadno radi moj kum Bašanović, to je njegiova stvar, a vidim da koristi sve snage da me ruši. Ja ne želim time da se bavim, ja želim građanima Srbije da pokažem koliko poštovanja imam za njih i da se moja imovina nije uvećala. Bogatstvo kao bogatstvo me ne zanima - rekao je predsednik Srbije. 

- Ja bih vas zamolio da nešto ako imate pronađete kod mene, a ne da proganjate ljude kojima sam krstio dete ili bio kum na venčanju. Ja imam 75 kumova i nema smisla da pričam o svima njima - objasnio je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Ana

09.02.2021 11:25

Još pola miliona doza stiže! Ovim tempom do leta postižemo kolektivni imunitet!

Boris

09.02.2021 11:26

1500000 vakcina znači i 750000 građana koji su potpuno imunizovani. Malo li je...!?

Nikola

09.02.2021 11:27

Mi svetu dajemo jasnu sliku. Da hrabro, zajedno I odgovorno pobedjujemo pandemiju. To potvrđuje svakako masovna vakcinacija.

Slavica

09.02.2021 11:28

Svaka pohvala je suvišna, ovo je odgovornost prema svojoj drzavi. Vučićiu hvala.