STIŽU PARE! Mali najavio: Prvi deo minimalca biće uplaćen u martu!

Autor: Republika

Vesti

03.02.2021

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepa vest!

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da će prvi deo minimalca, u sklopu novog paketa mera Vlade Srbije, biti isplaćen u martu. 

Preduzetnicima i vlasnicima mikro, malih i srednjih preduzeća na račune će u martu  leći prva polovina minimalaca, a ostatak novca stići će u aprilu i maju. Svi zaposleni u firmama koje budu prijavljene za pomoć, primiće ukupno 48.000 dinara.

Država će za svakog radnika tri puta po 50 odsto minimalne zarade koja danas iznosi oko 32.000 mesečno. Kao i kod prethodnog paketa mera, pravo na minimalac imaće prijavljeni radnici.

- Jedina nedoumica je za velika preduzeća, radimo na analizama, koliko ima preduzeća i da li i njih da uključimo u 50 odsto minimalne zarade. Da vidimo koliko su bili ugroženi, koliko imaju pad performansi, koliko imaju zaposlenih i na kraju da doneseno ispravnu odluku na koji način njima pomoći - rekao je ministar Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading