Ðurić: Nema štoperice, osim za formiranje ZSO

Autor: Tanjug

Vesti

11.11.2017

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da Priština 1.674 dana "duguje" formiranje Zajednice srpskih opština i da je to "jedina štoperica koja je uključena".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Tekst potpisaÐurić je danas prisustvovao panel diskusiji posvećenoj stogodišnjici potpisivanja Krfske deklaracije i nastanku Jugoslavije u okviru konferencije Beogradski strateški dijalog

Ðurić je reagovao na informaciju pojedinih medija da su prištinski političari zatražili da se dijalog Beograda i Prištine završi za 18 meseci.

- Očekujem da Priština što pre ispuni svoije obaveze i da njihovi zvaničnici razmišljaju o tome kako će da zasuku rukave i da sednu da rade sa Srbima na KiM, kako bi se ti odnosi unapredili i sprovele njihove obaveze prema Srbima - rekao je Ðurić.

On je naglasio da je važno da Beograd nastavi razgovore sa Prištinom, jer su oni garant stabilnosti, mira, bezbednosti i dobre budućnosti za Srbe i za Albance.

Direktor kancelarije za KiM se osvrnuo i na izjavu bivšeg jugoslovenskog političara Azema Vlasija, da je nezavisnost Kosova nepovratna i neopoziva, istakavši da ima potpuno različite stavove od Vlasija.


- Verovatno bi Vlasiju kao nekadašnjem članu Centralnog komiteta današnja situacija izgledala kao naučna fantastika, a siguran sam da će okolnosti za 25 godina biti bitno drugačije. Radićemo vredno na tome da za Srbiju situacija bude neuporedivo bolja nego što je danas - rekao je Ðurić.

On je dodao da je potrebno da verujemo u našu poziciju koja je, kako kaže, utemeljena na pravu i na pravdi kao i na uverenju najvećeg dela našeg naroda.

Ðurić je danas prisustvovao panel diskusiji posvećenoj stogodišnjici potpisivanja Krfske deklaracije i nastanku Jugoslavije u okviru konferencije Beogradski strateški dijalog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (52)

Loading
Bane

11.11.2017 14:37

Vreme je da i Albanci krenu sa ispunjavanjem svojih obaveza.

Radmila

11.11.2017 14:38

Oni preziru Srbe.Od koga je dobro je,niša se bolje od nije ni moglo očekivati.

klno

11.11.2017 14:38

Srbiju niko ne moze ni na sta da prisili.

Milan36

11.11.2017 14:42

Kosovo kasni sa ispunjenjem obaveza a EU na sve to cuti?!