VUČIĆ I BORISOV SE ČULI TELEFONOM: Predsednik mu saopštio VAŽNU VEST!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.01.2021

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov konstatovali su danas da je završetak izgradnje gasovoda Balkanski tok i njegovo puštanje u rad izuzetan uspeh dveju prijateljskih i bratskih država.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić i Bojko Borisov

Vučić i Borisov su u telefonskom razgovoru posebno naglasili da je reč o značajnom podvigu, jer su radovi uspešno završeni u uslovima pandemije korona virusa.

Premijer Borisov je predsedniku Vučiću saopštio važnu vest za Srbiju i njene građane - da je upravo završena prva sekcija auto-puta od Sofije do granice sa Srbijom.


Cela deonica od Dragomana do Sofije biće izgrađena do kraja 2021. godine, što znači da će time Srbija postati jedna od najvažnijih zemalja na tranzitnom putu između Zapadne Evrope i Istanbula.

Vučić i Borisov razgovarali su o daljem unapređenju ekonomske saradnje, kao i o različitim regionalnim pitanjima.
 

 


Jedno od tih pitanja je i izgradnja gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske, koje bi dve zemlje odmah krenule da grade, a koji će, posle izgradnje interkonektora između Bugarske i Grčke, doprineti još većoj stabilnosti i energetskoj bezbednosti u regionu.

Predsednik Vučić čestitao je građanima Bugarske Novu godinu i poželeo da nastave putem napretka.

On je zahvalio premijeru Borisovu na iskrenom prijateljstvu i punoj posvećenosti razvoju bliskih komšijskih odnosa Srbije i Bugarske, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (84)

Loading
Micojka

02.01.2021 14:01

Moramo nastaviti da unapredjujemo saradnju sa Bugarskom na svim nivoima.

Milica

02.01.2021 14:15

Uprkos pandemiji koronavirusa, Bugarska i Srbija su uradile više od očekivanog. "Balkanski tok" je realnost zahvaljujući obostranom zalaganju dve države.

Jelena

02.01.2021 14:26

Sa Bugarskom smo prijatelji i partneri na mnogim vaznim projektima pogotovo u oblasti energetike i infrastrukture.Bugarska je jedna od retkih zemalja iz regiona koja je uvek u toku u vezi nasih integracija u EU i uvek su tu da nas podrze.

Petar

02.01.2021 14:29

Ruski gas je prioritet i za jednu zemlju i za drugu. To je veliki uspeh u svakom smislu. Prolaskom Ruskog gasa kroz našu zemlju dobićemo mnogo a to je dolazak novih investitora i jačanje naše ekonomije na najviši mogući nivo.