VUČIĆ SA AMBASADOROM HRVATSKE: Prevazići prepreke u odnosima dve zemlje!

Autor: Republika

Vesti

14.10.2020

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Hrvatske Hidajeta Biščevića, sa kojim je razgovarao o potrebi da se dve zemlje posvete razvoju dobrosusedskih odnosa i jačanju saradnje, jer su odnosi Srbije i Hrvatske od značaja za ceo region.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić i ambasador Biščević potvrdili su spremnost obeju strana za razvoj infrastrukturnih projekata, posebno železničke pruge između Beograda i Zagreba, kao i za rad na boljem iskorišćavanju plovnosti Dunava, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će okolnosti uskoro omogućiti obnovu političkog dijaloga, kao i rad mešovitih komisija u različitim oblastima saradnje.

 
Vučić je istakao značaj rada Komisije za pitanja nestalih lica, jer je to, pre svega, civilizacijsko i humanitarno pitanje.

Ambasador Biščević je predsedniku Vučiću preneo zahvalnost premijera Andreja Plenkovića za lično angažovanje oko obnove Kuće bana Jelačića u Petrovaradinu i njenog ustupanja na korišćenje hrvatskoj zajednici.

Vučić je rekao da je ponosan što Srbija ispunjava obećano, kao i da će nastaviti da unapređuje položaj ovdašnje hrvatske zajednice, sa kojom želimo da živimo u slozi.

On je takođe rekao da će nastaviti da se zalaže za poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj, kao što se i hrvatske vlasti zalažu za položaj Hrvata u Srbiji.

Vučić je rekao da očekuje da u budućnosti, kroz međusobno uvažavanje, budu prevaziđene prepreke nastale iz različitog shvatanja prošlosti, kako bi politika mira i saradnje donela obostranu korist građanima Srbije i Hrvatske, posebno na ekonomskom planu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
Tija

14.10.2020 10:35

Prepereke proslosti je vazno savladati zbog obostrane koristi i Srba u Hrvatskoj. Fokis je danas na regionalnom razvoju.

Sasa

14.10.2020 10:35

Jacanje dobrosusedskih odnosa i afirmacija saradnje sa hrvatskim susedima od velikog je znacaja za regionalni mir i stabilnost.

Milanica

14.10.2020 10:36

Dijalogom do mira i stabilnosti.

Ana

14.10.2020 10:37

Jako je bitno sto su Aleksandar Vucic i ambasador Hrvatske izrazili nadu da ce uskoro doci do obnove politickog dijaloga, kao i rad mesovitih komisija u razlicitim oblastima saradnje.