SPISAK MINISTARA! ODLUKA U NEDELJU: JOŠ DVE-TRI DILEME ZA NEMANJINU 11

Autor:

Vesti

23.10.2020

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju ćemo znati sva imena novih ministara, a kako saznaje Srpski telegraf, ostalo je još samo nekoliko dilema oko mesta u Nemanjinoj 11.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Matija sa VMO
Nemanjina 11

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je sednicu Predsedništva SNS u nedelju u 10 sati posle koje će javnost saznati ko će biti u timu Ane Brnabić u narednih godinu i po dana (novi izbori biće održani najkasnije do 3. aprila 2022. godine).

Nova vlada zvanično će biti izabrana u sredu na sednici Narodne skupštine. U parlament je u petak stigao Predlog zakona o ministarstvima, koji je uputilo 167 poslanika.

 

Vlada Srbije imaće 21 ministarstvo, tri više nego što je to sada slučaj - Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, kao i Ministarstvo za brigu o selu. U predlogu zakona se takođe navodi da nema više ministarstava bez portfelja.

28. OKTOBRA POSLANICI BI TREBALO DA IZABERU VLADU

U okviru konstituisanja parlamenta, nakon izbora predsednika, formirano je i 18 skupštinskih odbora. Aleksandar Martinović u ovom sazivu vodiće skupštinski odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, za predsednika Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu izabran je poslanik SNS Vladimir Đukanović. Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo vodiće Jelena Žarić Kovačević.

Što se tiče ministara, ako ne bude preokreta u poslednji čas, naći će se i dvoje manje poznatih javnosti - Ministarstvo privrede vodiće Anđelka Atanasković, direktorka "Prve petoletke" iz Trstenika, dok će jedan resor preuzeti Danilo Cicmil, koji je trenutno u ekonomskom timu predsednika Srbije.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading