Trese se SNS zbog Vučićevog spiska za odstrel

Autor: T. Kovačević - S. Aćimović

Vesti

14.10.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naprednjaci će do kraja nedelje održati stranačke konsultacije posle kojih će se znati ko će biti deo nove vlade.

Foto: ST/D. KADIĆ
Aleksandar Vučić i Predsedništvo SNS

Iako sednica Predsedništva još nije zakazana, izvori iz SNS očekuju da će se ovaj sastanak održati do petka:

 

 

 

- Predsednika Aleksandra Vučića očekuju važni državni sastanci, između ostalih, i sa Miroslavom Lajčakom, koji ispred EU vodi dijalog Beograda i Prištine. Bez brige, brzo će sve biti poznato. Već sutra se bira predsednik parlamenta, za dva-tri dana i ministri će imati svoj dan de, kada će biti poznata rešenja za novu vladu. Ceo SNS se trese zbog Vučićevog spiska za nove ministre. Neki su baš u panici što će se naći na listi za odstrel - navodi izvor Srpskog telegrafa iz redova naprednjaka.

Ani potvrđen još jedan mandat

RepublikaFoto: Printscreen/KlikTV
Ana Brnabić

Predsednik Srbije mandat za sastav nove vlade poverio je Ani Brnabić. Ona će i u novom sazivu biti na čelu tima iz Nemanjine. Govoreći o mandataru, Vučić je istakao da je pokazala posvećenost, te da je tokom prethodne četiri godine postigla rezultate koji je preporučuju za ostanak na funkciji.

OTVORENE OPCIJE

Naš sagovornik ističe da, uprkos brojnim medijskim spekulacija o ministarskom sastavu, konačna odluka nije doneta:

- Sve opcije su još uvek otvorene. Konačan izbor nije napravljen kada su u pitanju budući ministri. Kandidati novi i stari bukvalno vode rovovsku borbu da bi došli do fotelje u Nemanjinoj. Lobiraju gde god stignu i kod naših i kod stranaca. Utrkuju se ko će pre doći do medija i obezbediti sebi neki tekst, promociju da bi se na sva usta hvalili i preporučivali.

Dodaje da još uvek aktuelni ministri rovare protiv novajlija.

- Čim se pojavi neko novo ime, sveža krv koja bi mogla da bude osveženje, kreću podmetačine. Spletkare na sve strane, podmeću klipove, lažu da su od nekih važnih stranih zvaničnika dobili dojavu da taj i taj nije dobar kandidat. Sve je to smešno, s obzirom na to da je Vučić neko na koga pritiscima i takvim pričama ne možete da utičete - navodi upućeni u dešavanja kod naprednjaka.

PO MERI NARODA

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić poručio je da novu vladu neće formirati "ni tajkuni ni strane ambasade".

- Vlada će biti po meri naroda, nastojaćemo da u novoj vladi bude dosta novih ljudi iako to nije lako jer su mnogi navikli na visoke funkcije i da se voze s rotacijom na automobilu - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Aleksandar Marković

Poslanik Aleksandar Marković poručuje da je pritisak na Vučića sve žešći kako se bliži formiranje Vlade.

 

 

 

- Nije tajna da mnogi sebe vide na poziciji ministara i postoji više kandidata nego što ima ministarskih mesta u Vladi, što je dodatan razlog za nervozu nekih od njih. I pored svih pritisaka, siguran sam da će Vučić napraviti najbolji izbor kandidata za članove Vlade, imajući u vidu brojne izazove koji su pred Srbijom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (75)

Loading
Jana

14.10.2020 06:34

Treba dati sansu novim ambicionim mladim ljudima da se pokazu. One koji nisu dobro radili treba ih zameniti.

Denis

14.10.2020 08:06

@Jana - Tako je, ko je valjano radio svoj posao neka ga radi i dalje, a ko se nije trudio da opravda poverenje neka traži sreću na drugom mestu. U Srbiji ima mesta samo za vredne i poštene ljude koji će da rade samo u najboljem interesu svoje države.

Bo

14.10.2020 06:35

Ko nije zasluzio, ne treba tu da se nadje.

Suncica

14.10.2020 06:35

Vladu i treba da čine najbolji, a Vučić će znati da izabere takve.