12 STVARI KOJE NISTE ZNALI O DŽONU JOVANOVIĆU! Odlično govori srpski jezik, voli luksuz, a u Beograd dovodi PRELEPU TV ZVEZDU!

Autor: informer

Vesti

26.09.2020

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko je Džon Jovanović, mladi poslovni čovek koji se našao u centru pažnje javnosti kada se saznalo da će upravo on biti direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Džon Jovanović

1. Džon Jovanović je Amerikanac koji sa ponosom ističe srpsko poreklo. Rođen je 1986. godine, a roditelji su mu Sretko Dimitrić i Nada Jovanović. Prve godine života proveo je u Čikagu.

2. On je danas priznati finansijski stručnjak, što je verovatno uticaj njegovih roditelja. Njegov otac je radio kao biznismen koji je imao svoju firmu, a majka kao specijalista za klijente u jedinici osiguranja za upravljanje rizicima kompanije Aon Corporation. 

3. Džon Jovanović je diplomirao na jednom od najboljih svetskih univerziteta, na Univerzitetu Prinston, a na Univerzitetu u Pensilvaniji magistrirao poslovnu administraciju za finansije i preduzetnički menadžment.

4. Džon je u Americi poznat kao suprug renomirane televizijske ličnosti, autorke i nutricionistkinje, Dafne Oz. Njeni roditelji su proslavljeni televizijski lekari Mehmet i Liza Oz. Dafne i Don su se upoznali još na fakultetu Priston, gde su oboje diplomirali 2008.godine.

5. Par se venčao 28. avgusta 2010. godine. Njihovo građansko venčanje je bilo u opštini Menhetn u Njujorku.

6. Dafne i Džon su pored građanskog imali i dva crkvena venčanja. Jedno je bilo u srpskoj crkvi u Portlandu u jutarnjim satima, dok je večernje venčanje održano je u Kumebrlandu u kući Dafninih bake i deke Dafne po majci.

7. Imaju četvoro dece: Filomenu (6), Jovana (5), Domeniku Selen(3) i Đovanu (1).

8. Džon je brižan otac - Iako je poslovno veoma zauzet, ne zanemaruje porodični život. Evo šta je o njemu rekla supruga Dafne u jednom od intevjua: Moj suprug nije veliki kuvar, ali počeo je da mi kuva kada sam prvi put došla iz porodilišta, a sada imamo i njegovo čuveno jelo od pečenog lososa. 

- On je čovek mojih snova, obožavani otac i moj najbolji prijatelj. Činiš me srećnom svaki dan. Volim te - napisala mu je Dafne u jednoj od objava na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: Instagram.com/daphneoz

9. Odlično govori srpski jezik! Iako je rođen i ceo život proveo u Americi, nije zaboravio svoje poreklo.

10. Voli izazove! U sredu je sreo izvršnog direktor DFC Adama Bolera, u petak je dao otkaz na prethodnom poslu i prema njegovim rečima već u ponedeljak je bio u avionu za Beograd. 

11. Porodica oduševljena dolaskom u Beograd. 

"Svi su me podržali, jer je ovo izuzetna prilika koja se jednom dešava u regionu i svakako u mom životu", rekao je Džon Jovanović, a kako kaže majka mu je presrećna.

12. Voli luksuz! Džonove fotografije na društvenim mrežama pokazuju da uživa u raskošnoj kući, skupocenom automobilima. Zvanični podaci ne pokazuju njegovo bogatstvo, dok je imetak njegove supruge krajem 2018. godine procenjen na više od 12 miliona dolara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading