Pravda je spora, ali dostižna: U toku deportacija pripadnika terorističke OVK u HAG!

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

24.09.2020

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalizovano tužilaštvo uhapsilo je jednog od osnivača Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Saliha Mustafu, na osnovu naloga za hapšenje i dovođenje i potvrđene optužnice koje je izdao sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova (poznatih i kao Sud za zločine OVK).

Foto: Ilustracija

- U ovom trenutku se vrši prebacivanje gospodina Mustafe u pritvorski objekat Specijalizovanih veća Kosova u Hagu gde će se njegovo prvo pristupanje sudu bez odlaganja obaviti pred sudijom za prethodni postupak - navodi se u saopštenju suda koje je objavljeno na njegovom sajtu.

U skladu sa Zakonom o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu, policija u okviru Specijalizovanog tužilaštva je ovlašćena i nadležna da vrši ovlašćenja koja prema kosovskom zakonodavstvu ima policija Kosova, napominje se u saopštenju.

 


Pored toga, pomenuti Zakon predviđa da se, na osnovu naloga ili naredbe za hapšenje Specijalizovanih veća, sprovodi u pritvor lice protiv koga je optužnica potvrđena.

Nove informacije o ovom predmetu će biti dostavljene u narednom periodu, navodi se u saospstenju.

Prva optužnica Specijalizovanih tužilaštava Kosova podignuta je 24. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading