Izrael sve bliže priznanju Kosova: Netanjahu će se obratiti narodu na Kosovu za veliki jevrejski praznik

Autor: Kosov online

Vesti

13.09.2020

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve nedelje nakon sporazuma u Vašingtonu, kao i najave međusobnog priznanja Izraela i Kosova i otvaranja kosovske ambasade u Jerusalimu, izraelski premijer Banjamin Netanjahu obratiće se narodu na Kosovu putem video poruke, piše Reporteri.

RepublikaFoto: youtube.com/IsraeliPM
Benjamin Netanjahu

To će se dogoditi u utorak 15. septembra povodom "Roš Hašane“, proslave jevrejske Nove godine.

Kako je najavljeno, video pozdrav izraelskog premijera Benjamina Netanjahua za narod Kosova i jevrejsku zajednicu na Kosovu, biće prikazan na svečanoj jevrejskoj novogodišnjoj ceremoniji, koju organizuje glavni Rabat Albanije, u jednom od hotela u Prištini.

 

Prema dnevnom redu koji su postavili organizatori,  pored video poruke premijera Netanjahua, tokom ceremonije možda će biti i uspostavljena i direktna veza sa izraelskim premijerom.

Na ovu ceremoniju biće pozvani i predsednik tzv. Kosova Hašim Tači, predsednica privremene skupštine Vjosa Osmani i premijer Avdulah Hoti.

Hoti je imao telefonski razgovor sa izraelskim kolegom 4. septembra u Beloj kući, u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa.

 

Tokom tog razgovora, kojim je najavljeno uspostavljanje diplomatskih odnosa između Kosova i Izraela između dva premijera, premijer Hoti je premijeru Netanjahuu potvrdio otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu. Vest o ovome objavio je sam američki predsednik na Tviteru nekoliko minuta nakon sastanka.

Događaju će prisustvovati glavni rabin Albanije Iovl Kaplan, koji je organizator ovog događaja u Prištini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading