Đurić: Hoti laže narod, ekonomske teme su na agendi razgovora u Vašingtonu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.08.2020

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti obmanjuje javnost kada kaže da je uzajamno priznanje jedina tema sastanaka sa predstavnicima Beograda, navodeći da su ekonomske teme na agendi razgovora u Vašingtonu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Marko Đurić

- Hoti laže narod šta će biti na agendi, a uveriće se kakav će biti odgovor Srbije ako bude pokušao da na agendu stavi priču o priznanju - rekao je Ðurić za RTS.

On je naveo da je razgovarao sa saradnicima zvaničnika Bele kuće sa kojima će se voditi razgovor i da su na agendi ekonomske teme.

- Kao što je predsednik Aleksandar Vučić već rekao, ne možemo isključiti to da bude određenih iznenađenja i tema koje nisu bile na agendi - rekao je Ðurić za RTS.

Upitan koliki je manevarski prostor Beograda uoči sastanaka u Vašingtonu i Briselu, Ðurić kaže da ne treba imati iluzije da je situacija u vezi sa KiM veoma teška već generacijama i da nas ne čeka laka bitka.

- Državna delegacija na čelu sa Vučićem ima jasnu platformu za očuvanje državnih i nacionalnih interesa na osnovu Ustava, da se uspsotavi ekonomska saradnja i proširi, da mladi ljudi dobijaju posao, da izgradimo infrastrukturu - rekao je Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading