SUDAR KORONE I GRIPA! Doktorka Kisić Tepavčević otkrila koji ZIMSKI MESEC je najkritičniji

Autor:

Vesti

07.08.2020

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je vrlo izvesno da će doći do ukrštanja korone i virusa gripa tokom zimskog perioda, kao i da su mere prevencije iste.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Darija Kisić Tepavčević

Na pitanje novinara kada je najverovatnije da dođe do tog ukrštanja, Kisić - Tepavčević kaže da su oba virusa respiratorna i mogu najviše da se prenesu tokom zimskog perioda pošto ljudi tada najviše borave u zatvorenom prostoru.

- Ipak, korona ne jenjava ni tokom leta. Sa druge strane, ako gledamo prethodne godine sezona gripa počinje od kraja oktobra i traje do marta, što je dug period. Imali smo najveći broj obolelih u februaru. Najveći pikovi prethodnih sezona su od decembra do februara, a nekad i do marta.

 


Kisić - Tepavčević ističe da je veoma važno da se primenjuju opšte mere prevencije koje se koriste za koronu pošto su iste i za grip.

Dodaje da je kod virusa gripa situacija u tom smislu povoljnija pošto postoji vakcinacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading