U OFANZIVU na KORONU! Šestočlani tim italijanskih medicinara stigao u Srbiju

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Vesti

02.08.2020

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiju je stigao šestočlani italijanski tim medicinskih radnika, kako bi pružili pomoć u borbi protiv korona virusa, saopštila je danas Ambasada Italije u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, u timu su dva anesteziologa, jedan lekar hitne pomoći, jedan specijalista za infektivne bolesti, jedan hirurg, i jedan medicinski tehničar.

Italijanski medicinski tim, koji radi pod koordinacijom italijanske Civilne zaštite, čine ljudi koji dolaze iz italijanskih regija Pijemont, Lacio Apulija i Furlanija-Julijska krajina, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je italijanski tim došao u Srbiju kako bi pružio pomoć i obuku na osnovu iskustva stečenog tokom petomesečne borbe sa virusom kovid-19 u Italiji.

 

 

 

Ovom inicijativom, Italija želi još jednom da ukaže na važnost prijateljstva sa Srbijom, na izuzetan nivo bilateralne saradnje, kao i da odgovori na velikodušnu pomoć koju je Srbija uputila italijanskom narodu u aprilu ove godine, ističe se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading