(VIDEO) VUČIĆ zagrmeo pred HOTIJEM I RAMOM: NISMO CRNE OVCE

Autor: Republika

Vesti

29.07.2020

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na samitu lidera Zapadnog Balkana u organizaciji Atlantskog saveta.

Foto: youtube.com/Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u "Zoom" obraćanju

Osim Vučića, na samitu učestvuju predsednik Severne Makedonije Stevo Penderovski, albanski premijer Edi Rama, ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić, predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija, premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti, kao i izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson.

Imali smo produktivnu sesiju. Moram da pohvalim vaš rad i svih ostalih koji je značajan za Srbiju. Želim da naglasim neke činjenice. Govorimo o evropskom paketu koji je važan za nas. Hoću nešto da istaknem, naši kamioni čekaju godišnje preko 26 miiona sati na međunarodnim granicama. Uštedeli bi sedam posto troško kada bi srečili sve te birokratske procedure.  Uštedeli bi više novca nego što bismo uzeli od bilo koga na svetu. Treba da se prestane da se potcenjuje našu moć, da se prepusti stvar u naše ruke, da radimo na poverenju između nas.

 

- Prihvatamo učešće u mnogim događajima kako ne bismo bili kažnjeni i da budemo crna ovca koja ne učestvuje nigde i ne brine o drugima. Ova ideja je jako dobra.  

 

- Pre 6-7 godina razgovarao sam sa Angelom Merkel o izgradnji autoputa Niš-Priština. Što je bilo vrlo važno, ključno po Srbe i Albance. Sada počinjemo sa izgradnjom tok autoputa posle 7-8 godina, ali moramo mi da budemo brži. Nije Angela Merkel kriva zbog birokratskih problema i kašnjenja, nego mi.

 

 

Čitavo izlaganje predsednika Srbije na engleskom pogledajte na 1:13:48.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
BozaB

29.07.2020 16:20

Niko ne moze da napada i ponizava Srbiju, to necemo dozvoliti!

Odgovori 11 0
petra

29.07.2020 17:33

Saradnja je važna da bi ovaj region napredovao, a posebno sad kad se borimo protiv covid19. Ovakvi skupovi su važni, a ovaj mislim da je u datim okolnostima jako bitan.

Odgovori 11 0
M Novosel

30.07.2020 04:52

@petra - petra: Svačija pomoć je nama dobrodošla, ali se mi moramo osliniti na što bolju saradnju sa svim državama u regionu.

Olja

29.07.2020 17:56

Dosta je bilo njihovog nipodastavanja.

Odgovori 10 0