Katalonija je Španija, a Kosovo je Srbija

Autor: Republika

Vesti

24.10.2017

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Srpske lige, predvođena predsednikom Aleksandrom Đurđevim i generalnim sekretarom Goranom Milenkovićem, posetila je Kraljevinu Španiju na poziv Njegove ekselencije Don Alfreda Eskudera, vojvode od San Horhea, velikog kancelara Kraljevskog doma, i prof. dr Don Haima Sanča Andereua, profesora Visokog instituta Verskih nauka i rizničara Katedralne bazilike Uspenja Presvete Bogorodice, i tom prilikom izrazila podršku Španiji u njenim nastojanjima da sačuva celovitost i suverenitet nad čitavom svojom teritorijom, u skladu sa ustavom Kraljevine Španije i međunarodnim pravom, za šta je Španska kraljevska akademija odlikovala predsednika SL veoma prestižnim zvanjem viteza Svetog grala u srednjovekovnom manastiru u Valensiji, gde se čuvaju drevne hrišćanske relikvije.

RepublikaFoto: Promo foto
Poseta i podrška Kraljevini Španiji

Katedrala u kojoj je Aleksandar Đurđev primio odlikovanje poznata je po drevnom putiru za koji se smatra autentičnim Svetim gralom, tj. Svetom čašom koju je Gospod koristio na Tajnoj večeri i u koju je prikupljena krv Hristova, slivana sa Časnoga krsta na Golgoti. Tu su pohranjene i brojne druge svetinje, kao što su: delovi Časnog krsta, sunđer koji su natopilim octom i njime pojili Raspetoga, vlasi kose Presvete Bogorodice,  ogrtač Presvete Bogorodice, mošti Svetog apostola Petra i Svetog Georgija i mnoge druge.

RepublikaFoto: Promo foto
Srpska liga odlikovana Vitezom Svetog grala

SL izrazila je posebnu zahvalnost  Španiji, njenom kralju i narodu što nisu priznali jednostrano  proglašnje nezavisnosti Kosova i lažnu državu na teritoriji Republike Srbije i što su na taj način podržavali teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje. Sa sastanka je poslata jasna poruka "Katalonija je Španija, a Kosovo je Srbija".

Tokom posete delegacija SL susrela se i sa istaknutim predstavnicima političkog, privrednog i kulturnog života Kraljevine Španije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading