Evo ko je sve osudio zveri iz Dveri

Autor: Republika

Vesti

16.09.2017

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Divljački napad na novinarke Televizije Pink Gordanu Uzelac i Maro Dragović, koji se dogodio ispred sedišta te medijske kuće za vreme protesta koji su organizovali Dveri Boška Obradović i Zdrava Srbija Milana Stamatovića, naišao je na žestoku osudu u javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. Žestić
Organizovali protest na kome su huligani napali novinarke: Boško Obradović i Milan Stamatović

Među onima koji su osudili divljaštvo su NUNS, PS, JS, SDPS, ali ali i Saša Janković i Borko Stefanović.

Narodna poslanica Pokreta socijalista Ana Karadžić najoštrije je danas osudila napad aktivista Dveri na novinarke TV Pink. 


- Kao žena i kao narodna poslanica zgađena sam kukavičkim, nemuškim napadom i želim da javno izrazim podršku pretučenim novinarkama televizije Pink. Pokret socijalista od nadležnih organa traži hitno hapšenje svih počinilaca ovog kukavičkog napada na novinarke i zahtevamo njihovo hitno procesuiranje - rekla je Karadžić u izjavi dostavljenoj medijima. 

Socijaldemokratska partija Srebije očekuje od nadležnih državnih organa da do kraja ispitaju današnji napad na novinarke RTV "Pink" i vinovnike ovog incidenta adekvatno sankcionišu, navedeno je u saopštenju.

Palma: Siledžije nikad neće doći na vlast

Jedinstvena Srbija (JS) osudila je napad na novinarke televiziju Pink i ugrožavanje privatnog poseda.

 
RepublikaFoto: Tanjug
Osudio napad na novinarke Pink: Dragan Marković Palma

- Pink je privatna televizija i ako se nekome ne sviđa ne mora da je gleda. Napad na medije i novinare, bilo državnih ili privatnih medijskih kuća su nedostupivi i aktuelni događaj pokazuje kakvu Srbiju nam nude partije koje su organizovale današnji događaj, ali Srbija je demokratska zemlja čiji građani nikada neće dozvoliti da takvi dođu na vlast - poručuje u saopštenju predsednik JS Dragan Marković Palma.

Janković: Osuđujem nasilje

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković osudio je na tviteru "nasilje ispred TV Pinka", ocenio da je ono "znak društvenog konflikta", koji stvara i koristi vlast.

RepublikaFoto: Tanjug
I on se oglasio: Saša Jankvović


- Nasilje ispred Pinka, koje najoštrije osuđujem, je znak društvenog konflikta. Režim ga stvara/koristi da ljudi ne počnu da se pitaju kako žive" - napisao je Janković na Tviteru.

 


 

 

- Osuđujemo fizički napad na novinarke Pinka. #LevicaSrbije - napisao je Borko Stefanović na Tviteru.

 

 

Mihajlović: Dveri propagiraju nasilje

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Potpredsednica Vlade Srbije upozorava da je nasilje nedopustivo

- Svi mi koji se bavimo javnim poslom treba da promovišemo toleranciju i pristojno ponašanje. Ne postoje dovoljno oštre reči osude za ovakav čin pristalica Dveri koje su na najbrutalniji način napale i povredile dve žene. Pitam se da li su to te vrednosti za koje se Boško Obradović i njegovi puleni zalažu - pretući ženu samo zato što ste fizički nadmoćniji? Napasti novinarku jer vam se nisu dopala njena pitanja? To je nedopustivo - izjavila je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva, koja predsedava Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, podsetila je da su i nju "Dveri" nedavno verbalno napale zbog novog Zakona o rodnoj ravnopravnosti, smatrajući da žene u Srbiji nisu ugrožene.

- Ne samo da su me bestidno napali zbog toga što radim na tome da žene u Srbiji imaju jednake mogućnosti kao i muškarci, tvrdeći da je ženama i danas dobro, već su nam danas dokazali zašto borba za rodnu ravnopravnost mora da bude snažnija. Umesto da se svi zajedno borimo za nenasilno društvo, Obradović i Dveri propagiraju suprotno. U Srbiji koju vredno gradimo to im neće proći - zaključila je Mihajlović.

PUPS o napadu: Nekima je nasilje prešlo u naviku

Na napad učesnika protesta Dveri na novinarke Pink televizije PUPS je reagovao danas zahtevom da "država odmah radi svoj posao". 

- Od RIK-a, preko Narodne skupštine, do Pinka. I uvek su samo žene meta. Nekima je očito nasilje prešlo u naviku. Vreme je da i država Srbija konačno odvikne od toga. To je najmanje što očekujemo od nje - saopštio je PUPS.

SPS: Država da reaguje

Socijalistička partija Srbije (SPS) takođe je osudila je napade na novinarke televizije Pink i pozvala nadležne da "reaguju i najoštrije osude ovakvo divljaštvo i političko delovanje opozicije".

Socijalisti su u saopštenju ocenili "skandaloznim nasilje nad ženama predstavnika Dveri i brutalno prebijanje novinarki TV Pink praktično na svom radnom mestu".

- Najoštrije osudjujemo nasilničko ponašanje i ovakav vid agresije pristalica pokreta Boška Obradovića i Milana Stamatovića na novinarke RTV Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović ispred te medijske kuće. Politika Dveri danas je praktično ovim sramnim incidentom zaživela. Njihov politički kurs je postao jasan, a to je javno nasilje nad ženama, batinjanje nečijih majki, ćerki, sestri - navodi se u saopštenju.

SNP: Neprihvatljivo

Napad na novinarke Pinka osudila je i Srpska narodna partija (SNP) koje je ocenila da je "neprihvatljivo da se danas u Srbiji, koja teži da izgradi moderno, evropsko i demokratsko društvo vrši nasilje nad novinarima, a time i nad slobodom izveštavanja koja je i ustavno pravo".

- Svako u demokratskoj Srbiji ima pravo da javno izrazi svoj stav, a mediji da javnim ličnostima postave svako pitanje koje se tiče interesa gradjana. Poštovanje ovih vrednosti je pretpostavka demokratije za koju se SNP najsnažnije zalaže, a sud o svakom od nas daće gradjani na slobodnim izborima - navodi se u saopštenju.

Bečić: Kukavicama i siledžijama stati na kraj

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić najoštrije je danas osudio, kako je istakao, divljački napad na novinarke Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović.

- Ovo je pokušaj kreiranja linča, mržnje i straha, fizički napad i siledžijstvo prema neistomišljenicima, a koje već mesecima traje i prema predsedniku Vučiću" rekao je Bečić.
Kako je rekao siledžije smatraju da im je dozvoljeno da se fizički obračunavaju sa ženama, da svakodnevno upućuju pretnje stavljanja na nišan, metka u čelo, vešanja na bandere...a rezultat je prebijanje novinarke i pretnje nasiljem koje od strane opozicije stižu već dugo i poručio da tome mora da se stane na kraj.

Srpska liga: Pojedinci se ponašaju kao u kamenom dobu

I Srpska liga, na čijem je čelu Aleksandar Đurđev, osudila je napad na novinarke Pinka.

- Srbija je od srednjeg veka bila poznata po toleranciji. Prva smo zemlja u svetu koja je zenama dodelila ista prava kao i muškarcima. Sramota je da se u 21. veku pojedinci ponašaju kao u kamenom dobu. Podsećamo sve koji su u žaru borbe za naklonost birača zaboravili na osnovne srpske vrednosti među kojima jesu žene, majke, ćerke, sestre moraju da imaju status svetinje u srpskom drustvu.
Takođe, molimo i organizatore skupa na kojem je kulminiralo fizičko nasilje nad novinarkama TV Pink da osude nasilje i upute izvinjenje povređenim novinarkama i srpskoj javnosti - ističe Srpka liga u saopštenju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Jelena

16.09.2017 16:18

Saša Janković nije osudio ,več okrivio vlast da je kriva za napad na novinare , taj čovek nije normalan.

Nikola

16.09.2017 17:03

@Jelena - Slažem seJanković je praktično branio Obradovića i Stamatovića a krivicu niko nezna kako prebacio na vlast imbecilno ponašanje Jankovića koji je sa ovim potezom otvorio svojevrstan lov na novinare.

Silvana

16.09.2017 16:24

Pa svi su ih osudili, ovim što su uradili sami su sebi iskopali grob.

vukašin

16.09.2017 16:27

Ugledali se na mentora Obradovića!