Šta je to u ustaškom biću što ih vodi ka Boškiću?! Hrvatski analtičari brutalno vređaju Srbiju, a hvale Obradovića

Autor:

Vesti

19.07.2020

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski političari i analitičari su toliko opsednuti Srbijom da ponekada zaista ne znaju šta pričaju, a i često se stavovi koje iznose, kose sa onim što se zaista dešava u realnosti.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Boško Obradović

U emisiji "Peti dan", koja se emituje na hrvatskom javnom servisu, komentatori Tihomir Dujmović i Aleksandar Musić su analizirali političku situaciju u Srbiji i došli, najblaže rečeno, do "naučno-fantastičnih" zaključaka.

Najpre je novinar Dujmović dao jedan besmislen komentar o tome kako se Srbija nikada neće odreći "velikosrpske ideje".

RepublikaFoto: youtube.com/ Hrvatska radiotelevizija
Tihomir Dujmović

- Srbija će ostati nedemokratska i velikosrpska narednih 50 do 100 godina. Prestanimo se farbati, sada će doći neki Vuk Jeremić. Ne, neće i neće. 30 godina nakon rata, Vučić kao notorni neofašista dobija 2 miliona glasova - rekao je on.

Vučević: Nisam iznenađen

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nije iznenađen ovakvim napadima na srpskog predsednika na HRT.

- Hrvati su se uplašili ovakve Srbije koja je svakim danom sve jača kako u ekonomskom, tako i u odbrambenom smislu. Srbija više nije džak za udaranje, pa da nas potkači svako ko prođe. Nije prvi put da napadaju predsednika Vučića, jer su svesni koliko je on učinio Srbiju jakom, dok Hrvatsku u ekonomskom smislu čeka propast – kaže Vučević.
Prvi čovek Novog Sada smatra da su se Hrvati malo pogubili i svaki put kad ne znaju šta da rade oni napadaju Srbe.

- Zanimljivo je što su od svih opozicionih lidera odabrali baš Boška Obradovića iako je on po svojoj ideologiji ljotićevac i najbliži nekoj profašističkoj ideologiji. Srbija je sve samo nikada kroz svoju istoriju nije bila fašistička zemlja što se za Hrvatsku ne bi moglo reći – ističe Vučević

Na ovu izjavu voditeljka je pravilno primetila da je pristup koji neguje Tihomir Dujmović "demonizovanje jednog naroda", na šta je on samo odgovorio "zašto vama smeta da se kaže istina".

No, ovde nije bio kraj analizi koja nema veze s pameću. 

RepublikaFoto: youtube.com/ Hrvatska radiotelevizija
Aleksandar Musić

Politikolog Aleksandar Musić je govoreći o srpskoj političkoj sceni rekao da je jedini "politički talenat" opozicije lider Dveri Boško Obradović.

- Srpska opozicija ima sledeće probleme. Radi se o potrošenim ljudima. Ponaosob od njih su potreošeni i Dragan Đilas, i Vuk Jeremić i Borko Stefanović. A jedini od njih koji je pokazivao nešto energije i nešto talenta, Boško Obradović, na brutalan način je provučen kroz srpske tabloide - rekao je Musič.

DARKO GLIŠIĆ: Vučić im je trn u oku

RepublikaFoto: Tanjug
Darko Glišić

- Hrvati Srbima nikada nisu mislili dobro a predsednik Vučić im je posebno trn u oku zato sto je Srbiju učinio jačom na svim poljima i sa tim ne mogu da se pomire. To što podržavaju Obradovića samo po sebi dovoljno govori. Naravno da bi njima odgovaralo da Srbiju vode idioti poput Boška Obradovića ili lopova Đilasa jer bi tada Srbija služila za zbijanje šala – naglašava Darko Glišić.

Ovaj navodno ugledni politikolog očigledno nije obavešten da pokret Dveri pripada ekstremno desnoj ideologiji. No, možda baš u tome leži bliskost dva ekstremistička pokreta, pa je hrvatskim analitičarama on talentovani političar? Takođe, ne treba zaboraviti ni još jednu dodirnu tačku: "Dveri" su staroslovenski izraz za vrata, a istoričarima i lingvistima je već poznato da je tokom devedesetih, hrvatski jezik masovno u sebe ugradio reči iz staroslovenskog jezika kako bi se odvojio od srpskog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
BozaB

19.07.2020 12:33

Podrzavaju ga a nekada su ga napadali samo tako. Boskicev "patriotizam" znaci ima tacnu cenu.

lak

19.07.2020 12:39

Hrvati jos uvek boluju od mrznje prema Srbima....

Nina

19.07.2020 16:03

@lak - Čini mi se da nikad nisu ni prestali !

Milica

19.07.2020 12:43

Isti su, zato ga i hvale i žele propast Srbiji. Samo da bi videli naš krah i da bi forsirali ono što kod nas nije dobro. Bolje bi im bilo da se malo ostave oni nas imaju oni dosta i svojih gluposti kojim bi mogli da se pozabave.