Vojna bolnica u Petrovaradinu pretvorena u Kovid bolnicu

Autor:

Vesti

18.07.2020

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom obišao Vojnomedicinski centar Novi Sad u Petrovaradinu, koji od juče prima obolele od kovida, a u njemu se trenutno već nalazi 16 pacijenata.

RepublikaFoto: Grad Novi Sad

- Vojna bolnica u Petrovaradinu postala je deo sistma za pružanje zdravstvene zaštite pacijentima na teritoriji Grada Novog Sada koji su oboleli od kovida. Zahvalan sam svim ljudima zaposlenim u Vojnomedicinskom centru i Ministarstvu odbrane na njihovom angažmanu - rekao je Vučević.

Mi smo se kao Grad, kazao je on, trudili da budemo partneri na tom zadatku, da pomognemo u svemu onome što je njima najneophodnije i nastavićemo zajedno da radimo na tome da stablizujemo epidemiološku situaciju u gradu koja je poprilično komplikovana.

- Biće neophodna veća disciplina svih građana, inače ćemo imati ozbiljan problem, jer nećemo imati dovoljno bolničkih kapaciteta da smestimo sve obolele, a najviše zbog neodgovornog ponašanja koje smo videli prethodnih dana i nedelja. Ako se takve stvari nastave, neće biti dovoljno mesta za lečenje i toga svi moraju biti svesni - istakao je gradonačelnik Vučević.

On je još jednom apelovao na građane da nose maske i drže odstojanje, kao i da se pridržavaju propisanih mera Gradskog štaba za vanredne situacije.

Grad Novi Sad će obezbeđivati sve obroke za pacijente preko Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", a kontinuirano će biti nabavljni neophodni dezinficijensi, maske, kao i dezo-barijere za potrebe bezbednog boravka pacijenata i zaposlenih u toj bolnici, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading