APEL Ane Brnabić: JEDNA stvar može da nas vrati u vanredno stanje

Autor:

Vesti

03.05.2020

08:40 >> 08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić, gostujući u jutarnjem programu na Prvoj televiziji, istakla je da u ovom trenutku imamo ohrabrujući trend što se tiče procenta pozitivnih u odnosu na ukupan broj testiranih.

RepublikaFoto: Tanjug/Milica Nikolić
Ana Brnabić

- Dakle, očigledno je da imamo pad novozaraženih, e sada ono što je najvažnije je lična odgovornost, kako mi relaksiramo mere, ljudi treba da imaju veći stepen odgovornosti kako bismo sprečili ponovo uvođenje vanrednih mera - rekla je Ana Brnabić.

Više od 100.000 testiranih u Srbiji

Premijerka je istakla da će Srbija nastaviti da testira građane i da polako prelazimo brojku od 100.000 onih koji su testirani.

- Ono što je važno da građani znaju da ćemo da nastavimo da testiramo, prelazimo brojku od 100.000 testiranih, po tome je bolja samo Slovenija od nas, mi ćemo nastaviti da testiramo i podići ćemo kapacitete za testiranje kako bismo znali kada da proglasimo pobedu. Apelujem na građane, ukoliko ne vidimo da je situacija pod kontrolom ponovo ćemo da uvedemo mere - rekla je premijerka.

Ana Brnabič: Uskoro ćemo ukinuti vanredno stanje

Brnabićeva je još jednom zahvalila lekarima i objasnila da je država svaku odluku donosila sa strukom i na osnovu njene preporuke.

Mere koje ostaju na snazi

Premijerka Srbije rekla je da će sve mere prevencije opreza ostati na snazi.

- Pojačana higijena, nošenje maske, zaštitna oprema gde je potrebno, socijalna distanca u tom smislu će to biti naša nova normalnost do trenutka kada se otkrije vakcina. Kada se ukine vanredno stanje neće biti policije i vojske na ulicama - rekla Brnabićeva i istakla da privreda mora jako da krene jer je to važno za život svih građana.

Ko sleti u Srbiju mora u izolaciju

Od 18. maja kreću letovi sa beogradskog aerodrom, međutim svi oni koji slete na tlo naše zemlje moraće da provedu 14 dana u izolaciji bez obzira na to što su mere oslabljene.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading