(VIDEO) Vučić: Srbija je zahvalna Evropskoj uniji! Fabrici optimističan

Autor: Republika

Vesti

24.04.2020

10:07 >> 10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije akreditovanih u Srbiji u 10 časova u Palati Srbija, nakon čega se sa šefom delegacije EU Semom Fabricijem obratio javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Fabrici i Vučić

Sastanku su prisustvovali potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministri  zdravlja Zlatibor Lončar, finansija Siniša Mali kao i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. 
 

Predsednik je najpre izjavio da je sastanak protekao veoma dobro i da je kao što se može primetiti bio veoma dug.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Aleksandar Vučić

- Srbija je izuzetno zahvalna na finansijskoj pomoći od strane EU, ne samo za vreme epidemije koronavirusa, nego i za podršku za vreme poplava koje su pogodile našu zemlju - rekao je Vučić.

On je istakao da je srećan zbog uspešne saradnje sa EU u efikasnom transportu građana naše i država ove zajednice država, koji su bili "zarobljeni" u stranim državama u vreme pandemije korone.

- Naša trgovinska razmena sa zemljama EU je 2 trećine cele razmene sa inostranstvom, a ona je iznosima prošle godine 26 milijardi evra - podsetio je on.

 

 

Vučić je ponovio da se Srbija nalazi na evropskom putu.

- Razumemo šta se dešavalo u EU, nikoga ne molimo ni za šta. Oko nekih pitanja u vezi sa KiM imali smo različite stavove, oko svih drugih pitanja se slažemo. Srbija prihvata i sve dobre reči koje dolaze iz EU, ali i sve kritike. Mislimo da je demokratija nešto što pripada svima i neka se čuje i druga strana - naglasio je predsednik Srbije.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Sem Fabrici

Nakon predsednika Vučića javnosti se obratio Sem Fabrici.

On se najpre zahvalio na gostoprimstvu i istakao da je sastanak bio dug, ali potpuno otvotren i konstruktivan, a kao rezultat toga naglasio je svoj optimizam vezano za odnose Srbije i EU.

 

 

 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
mila

24.04.2020 10:13

Nasa zemlja se zahvaljuje svima koji su nam pruzili pomoc u teskim situacijama.

milanka

24.04.2020 10:14

Nasa zemlja je zahvalna na pruzenoj pomoci, a isto tako je spremna i da pomogne bilo kome koliko god je u mogucnosti.

Tina

24.04.2020 10:14

Uvek ce drzava postovati pomoc EU pa i da nama nije toliko potrebna momentalno,pomoc ce se proslediti kome je potrebnija!

Nina

24.04.2020 10:15

Sastanak je protekao dobro, kako smo i ocekivali. Hvala Eu na pomoci i razumevanju.