OVO MOŽE SAMO U SRBIJI: Nišlije se dosetile kako da ne plaćaju gorivo

Autor: telegraf.rs

Vesti

10.10.2017

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako nije malo svakog meseca odvajati novac za gorivo, dovitljive Nišlije su se dosetile kako da i dalje voze automobil, a da ne plaćaju ništa. Verujemo da ono što su oni smislili, ne bi nikome palo na pamet...

RepublikaFoto: pixabay.com
Zanimljivo, zar ne? Koliko li će ova ideja da im potraje...

Naime, kako se nikom od ugostitelja ne isplati da plaća već prerađen zejtin, našli su se vozači sa starim automobilima (koji nemaju elektroniku već samo mehaniku), a to znači Reno 4, zastavini automobili i drugi, koji sipaju ovaj energent i "teraju“ auto bez problema.

- Ne treba tu menjati karburator i slično, to ne ugrožava životnu sredinu, jedino što auto ide sporije, jer nema tu energetsku efikasnost. Znači, ne možete da ga vozite 100 na sat, ali 50-60 kilometara na sat, ide fantastično i što je najbolje ne kvari motor - kaže jedan vlasnik Renoa 4.

On kaže da ima mešavina ulja koje narod koristi kako bi uštedeo, ali teže se nalazi u prodaji.

- Prosta je računica, litar benzina košta 142 dinara, a mene celo ono kazanče sa korišćenim zejtinom košta 600 dinara, odnosno tri piva gazdi, tri meni. I ja imam jedno tri, četiri drugara od kojih uzimam taj zejtin i vožnja mi dođe džabe. Jeste, kad dođem i parkiram u komšiluku i svi mi se nasmeju, jer se oseća jak miris girica, ali do sad su navikli - objašnjava on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading