VLADA POVLAČI ODLUKU! Premijerka u jutarnjem programu objavila najnoviju meru u jeku korone!

Autor:

Vesti

02.04.2020

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je da Vlada povlači odluku kojom se zabranjuje kriznim štabovima opština i gradova da daju lokalnim medijima i javnosti informacije u vezi sa zdravljem stanovništva, nakon što su se medijska udruženja, ali i pojedinci žalili na ovu odluku i nazvali je medijskom cenzurom.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- U uslovima vanredno stanja imperativ je da građani dobiju istinite informacije, krizni štab je taj koji treba da obezbedi građanima takve informacije. Međutim, mnogi tu proveru istinitosti nazivaju cenzurom, tako ćemo mi danas povući odluku i od danas ćemo se više boriti sa lažnim vestima - rekla je Ana Brnabić u jutarnjem programu na RTS.

Ona se osvrnula i na reči Jugoslava Ćosića koji je na svom Tviter profilu objavio da ovo kroz šta prolazimo nije ratno stanje.

- Ovo jeste ratno stanje. Ceo svet se bori sa virusom, u Italiji imamo hiljade mrtvih, u Srbiji 28 žrtava korone, danas ćemo čuti koliko još. Dakle, jeste ratno stanje i tako treba da shvatimo situaciju kojoj se nalazimo - rekla je Brnabićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Maki

02.04.2020 06:59

U uslovima vanredno stanja imperativ je da građani dobiju istinite informacije, krizni štab je taj koji treba da obezbedi građanima takve informacije.

Gordana

02.04.2020 06:59

U uslovima vanrednog stanja imperativ je da građani dobiju istinite informacije, krizni štab je taj koji treba da obezbedi građanima takve informacije.

Ivana

02.04.2020 07:05

Onaj ko nam daje lazne informacije ima za cilj da ugrozi nase zivote, unese nemir i dodatnu paniku. Cemu to?!

jana

02.04.2020 08:14

Sto posto je u pravu. Mora tako sa nasim narodom. Apel nije dovoljan.