(VIDEO) Obraćanje predsednika Vučića na konferenciji Američko- izraelskog komiteta za javne poslove

Autor: Republika

Vesti

01.03.2020

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras na engleskom jeziku na konferenciji Americko-izraelskog komiteta za javne poslove, koja se održava u Vašingtonu, pred oko 20.000 ljudi, među kojima su i najmoćniji političari iz celog sveta, posebno SAD, uključujući dve trećine američkog kongresa.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić govori na konferenciji Americko-izraelskog komiteta

Predsednik Srbije pozdravio je sve prisutne na jevrejskom i engleskom pa otpočeo govor u kojem je objasnio veliko prijateljstvo koje traje kroz istoriju između Srba i Jevreja.

- U znak sećanja na sve žrtve godišnjice Holokausta na Predsedništvu Srbije bila je zastava Izraela i tada sam rekao da sam ponosan na prijateljstvo sa Jevrejima i drago mi je što se ta zastava našla tu - rekao je predsednik, a pozdravljen je gromoglasnim aplauzom. U tom trenutku je čak i voditelj ustao i aplaudirao Aleksandru Vučiću.

Srpski predsednik se zahvalio na izuzetnoj časti koja mu je ukazana večeras naglašavajući da će se će odnosi Srbije i Izraela ostati na visokom nivou.

Iza AIPAC-a, odnosno Američko-izraelskog komiteta za javne poslove, krije se jedna od najmoćnijih i nauticajnihih organizacija u SAD, sa više od 100.000 članova.

Nastup predsednika Srbije, s ozbirom na težinu i značaj ove organizacije i njen uticaj na centre političke moći i odlučivanja, pa i sastav ljudi koji ove godine učestvuju na skupu, nesumnjivo će imati značajan odjek među američkim, ali i drugim, partnerima.

O kakvoj privilegiji je reč, govori i podatak da nijedan političar i državnik iz Srbije, ali ni sa teritorije bivše Jugoslavije, nikada nije imao tu čast da govori na ovako važnom svetskom skupu.

Progledajte na linku ispod obraćanje predsednika Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Damir

01.03.2020 21:59

Predsednik Vučić nas je predstavio svetu kao jednu normalnu zemlju koja želi sa svima mir,saradnju i partnerske odnose na svim poljima.

Ema

01.03.2020 22:08

Vrlo je bitno da se glas Srbije cuje u svetu.

Dejan

01.03.2020 22:34

Svet je uvideo da je Srbija pristojna i ozbiljna zemlja.

Hedona

01.03.2020 23:48

Drago mi je što predsednik Vučić upoznao ceo svet sa problemima naše države..Srbija se danas cela razvija i gradi, to je ono što je važno za Srbiju..