DARKO GLIŠIĆ O IZBORIMA: Ne plašimo se bojkota, o zajedničkoj listi sa SPS krajem februara

Autor: Tanjug

Vesti

15.02.2020

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da se ne plaše bojkota izbora, a da će krajem februara na sednici Glavnog odbora odlučiti o tome da li će sa socijalistima biti na zajedničkoj listi.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Darko Glišić

- Ko želi odgovornost i ko politiku ne smatra matematikom i kombinacijom, dobrodošao je da zajednčki zasučemo rukave i radimo - poručuje Glišić u intervju za "Blic".

On kaže da može da zamisli i vladu u kojoj je pored Socijalističke partije Srbije neko drugi umesto naprednjaka, odgovarajući na pitanje da li može da zamisli buduću vladu SNS i neke druge političke opcije umesto socijalista.

Glišić je međutim dodao da SNS ima jasan plan za budućnost Srbije i jasnu politiku i da ne vole mnogo da zamišljaju.

Govoreći o odnosu sa SPS kaže da su postojali određeni problemi na loakalnom nivou, uglavnom prouzrokovani lošim međuljudskim odnosima i da je veći deo tih problema otklonjen.

 

 

Navodi i da se naprednjaci spremaju za izbore od kad su završeni prošli i da su spremni da odgovre svim izazovima kao ogromna organizacija koja funkcionise u svih 169 opstina i koja ima preko 700.000 članova.

Na pitanje šta očekuje od izbora, kaže da građani veruju politici Aleksandra Vučića i da primećuju rezultate njegovog rada i plan za budućnost.

- Zbog toga verujem u dobar izborni rezultat iako neće biti nimalo lako ostvariti ga - napominje on i dodaje da od najvećeg dela politicke scene ocekuje kampanju "mrzim Vučića" koja će ovoga puta biti prljavija nego ikada.

- A perjanice takve kampanje biće stranke koje smatraju da su svojim postojanjem, a ne poverenjem naroda zaslužile da budu na vlasti i okupljene su oko Ðilasa - ističe Glišić.

Đilas protivnik Srbije

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Upitan da li je Ðilas njihov najveći protivnik kaže da nije i da je on protivnik normalnom životu i razvoju Srbije.

Kaže i da su u SzS okupljene stranke koje su opustošile Srbiju i da zato razume zasto hoće na vlast bez izbora.

- Ne strahujem ni od čega, pa ni od njihovog bojkota, jer građani ove zemlje su odgovorni prema sebi, svojoj deci i vrlo dobro znaju sta je najbolje za njihovu budućnost - ističe Glišić.

On kaže i da ne postoji procenat izlaznosti koji bi definisao uspeh izbora i njihovu legitimnost. 

- Važno je da se oni održe po Ustavu i zakonima i da svi građani imaju priliku da slobodno biraju - ističe Glišić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Lane

16.02.2020 11:55

Uz SNS do pobede !

Lane

16.02.2020 17:39

Sve u svoje vreme !