JERKOVLJEVA TRAŽI: DS treba da izađe iz Ðilasovog saveza

Autor: Tanjug

Vesti

11.02.2020

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Demokratska stranka (DS) trebalo bi da izađe iz Saveza za Srbiju, koji predvodi Dragan Ðilas, zbog niza loših poteza", kaže poslanica i potpredsednica DS-a Aleksandra Jerkov.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Aleksandra Jerkov

Kao razloge za svoj stav, ona za današnji "Kurir" navodi to što je, kako kaže, SzS-u koalicija s radikalima "sasvim prihvatljiva i poželjna stvar", to što se u SzS "ćuti kada Boško Obadović bezočno vređa (Dragoljuba) Mićunovića, (Borisa) Tadića, sve demokate, kada kadruje po DS-u i kada iznosi ksenofobične, antivakserske i antievropske stavove", kao i to što ta koalicija bojkotuje Evropski parlament i ne vodi politiku za koju se DS zalaže 30 godina.

Jerkovlejva je rekla i da promocija knjige lidera radikala Vojislava Šešelja nije smela da se održi u opštini Stari grad, na čijem je čelu Marko Bastać, iz Ðilasove Stranke slobodode i pravde.


- Razlog zbog kog je Šešelju dozvoljeno da koristi tu salu jeste to što je on u toj opštini u vlasti, a sada verujem da je to i razlog zbog kog SZS nije stao u moju odbranu kada je Šešelj monstruozno pretio i meni i mojoj porodici. Bastać je zbog toga što nije hteo da raskine koaliciju sa Šešeljem otišao iz DS-a. Očito je našao stranku i društvo u kom je ta koalicija sasvim prihvatljiva - rekla je Aleksandra Jerkov.

Govoreći o slučaju koleginice Gordane Čomić, koja je prekinula bojkot parlamenta, u kojem je i SNS podržao njen zakonski predlog da ubuduće 40 odsto žena bude na izbornim listama, rekla je da se Čomićeva decenijama za to zalaže i da su razlozi koje je navela za nju više nego opravdani.

Ona je naglasila da u DS-u već godinu dana ne razgovaraju ni o kakvim političkim temama i da se češće dešava da se odluke donesu negde drugde, pa onda stranački organi samo treba da ih potvrde i verifikuju.

Aleksandra Jerkov je dodala i da će odluku o bojkotu izbora poštovati dok je poštuje i DS.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
peki

12.02.2020 09:38

Demokratska Stranka treba da izadje na predstojece izbore i izadje iz Saveza.

Rada

12.02.2020 09:46

Niko ne podrzava opoziciju jer se oni rukovode nasiljem

Snežana

12.02.2020 10:37

Niko ko razmišlja svojom glavu ne podržava opoziciju jer se oni rukovode nasiljem, pretnjama sada se međusobno prozivaju kao nije on kriv već neko drugi.

meda

12.02.2020 10:59

Opozicija zna samo za nasilje