Brnabić: Vučić od Srbije uvek pravi zemlju pobednika

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

31.12.2019

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je najviše ponosna što je u timu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od koga, kako kaže, svaki dan uči i zahvaljujući kome je uspela da uradi neke stvari za svoju zemlju.

RepublikaFoto: Tanjug/Milica Nikolić
Ana Brnabić

- On uvek insistira da i kada date maksimum, probate ipak još malo više, da uvek idete korak dalje, da razmišljate dva poteza unapred, da se ne plašite da u toj borbi za Srbiju date svoj apsolutni maksimum i malo više. Ponosna sam što imam priliku da učestvujem u njegovom timu, koji od Srbije pravi zemlju pobednika - rekla je premijerka.

Prema njenim rečima, nikada neće zaboraviti njegov savet da se "ne obazire na svaki kamen koji bace na nju", jer tako nikada ništa za građane neće uraditi.

- Šta god da se sutra desi, niko neće moći da ospori sve što je u Srbiji urađeno proteklih godina. Niko neće moći da ospori izgrađene puteve, otvorene fabrike, sačuvana radna mesta, kao što je slučaj u Železari Smederevo ili RTB Bor, ili više od 700.000 novih radnih mesta otvorenih širom Srbije - rekla je Brnabić.

Upitana da li su istinite priče o "šumovima u odnosu sa Vučićem", Brnabić je to negirala i istakla da su ona i Vučić, u nedelji u kojoj se pisalo da ne razgovaraju, njih dvoje svaki dan do kasno u noć radili na finalizaciji programa "Srbija 2025".

Govoreći o radu Vlade, Brnabić je rekla da je zadovoljna rezultatima i da napredak postoji u svim oblastima.

- Danas je Srbija u potpunosti drugačija zemlja nego što je bila do pre pet godina. Ekonomski stabilna, svetski prvak u privlačenu stranih investicija, na korak do investicionog kreditnog rejtinga, sa jednocifrenom nezaposlenošću, stabilniom rastom, elektronskom upravom kako bi bila pravi servis građana - rekla je ona.

Zemlja je danas potpuno drugačija nego što je bila pre pet godina

Ipak, navodi premijerka mora još mnogo toga da se uradi, poput završetka naučno-tehnoloških parkova, izgradnje Kliničko-bolničkog centra Vojvodina, usvajanja medijske strategije, strategije industrijskog razvoja Srbije i mnogo toga drugog.

Brnabić je rekla i da u Vladi, kao i u svakom kolektivu, postoje trzavice, neslaganja i različita mišljenja, ali da je sve to "deo normalnog života i posla".

- Razumem da su takve teme atraktivne za medije i one svakako uglavnom izgledaju drugačije u novinama nego u realnom životu, ali kada podvučete crtu, jedino je važno da mi radimo zajedno i isporučujemo građanima rezultate. Mi nismo selebriti, mi smo servis građana - rekla je Brnabić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
MINA

31.12.2019 09:35

Samo uz Vucica zemlja Srbija ima da cveta.......

Milan

31.12.2019 09:36

Predsednik se zalaze za bolju buducnost Srbije i narod to prepoznaje.

sasa

31.12.2019 10:13

i Vucic i Ana su nas ponos i dika

nenad

31.12.2019 10:18

Srbija je zemlja koja je potpuno na pravom putu privrednog oporavka i kao takve postaje mamac za strane investitore.