Vučić: Crna Gora dobrodošla u "mali Šengen", a mi svakako nastavljamo svoj put

Autor: Tanjug

Vesti

21.12.2019

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Crna Gora dobrodošla u inicijativu "mali Šengen" ukoliko želi da učestvuje, a da će Srbija, Severna Makedonija i Albanija svakako nastaviti svoj put.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić, Edi Rama, Zoran Zaev i Milo Đukanović

- Crna Gora je uvek dobrodošla, oni žele da pogledaju papire, da vide bilateralno šta mogu da urade, šta žele... Mi smo rekli - dobrodošli, a mi ćemo svoj put da nastavimo na dobar i korektan način - rekao je Vučić u razgovoru sa srpskim novinarima, upitan kako vidi to što je i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović učestovao na sastanku u Tirani.

Vučić je rekao i da je zadovoljan što je Ðukanović bio prisutan na sastanku u Tirani, na kojem su, pored njih dvojice, bili i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev.

Crna Gora je od početka inicijative, koja je potekla od predsednika Srbije, bila uzdržana, uz bojazan da bi mogla ugrozi evropske integracije regiona.

Vučić kaže da je važno što je Ðukanović učestovao na skupu, navodeći da su svi izneli svoje argumente.

On je rekao da saradnja u regionu sto odsto zavisi od država regiona, ali da nije tako i kad je reč o pristupanju EU, jer to 50 odsto zavisi i od unije, a ne samo želje država na Zapadnom Balkanu.

- Interesi su ono čime se zemlje, organizacije, institucije rukovode, a ne ljubav ili neljubav - rekao je Vučić.

Naša saradnja u regionu zavisi samo od nas, a kad budemo imali problem, neće doći neko iz Kanade ili SAD da nam pomogne, već komšije, zaključio je on.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Ena

21.12.2019 15:57

Ko dosao taj je dorodosao.

Mrmot

21.12.2019 16:15

Nadajmo se da će Crnogorci prelomiti i pridružiti se incijativi. To je i njima u interesu.

Hedona

21.12.2019 18:42

Sve države Zapadnog Balkana su došle u mali šengen, i lepo je videti sa četiri predsednika na jednom mestu.

Anastasija

21.12.2019 22:48

I za Crnu Goru i za ostale clanice Malog Sengena bi bilo najbolje da se povezu i udruze jer su koristi od jedinstvenog trzista ogromne.