Đilas besan na tužioca zbog afere "sekunde"

Autor:

Vesti

28.11.2019

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Saveza za Srbiju (SZS) predvođeni Boškom Obradovićem i Borkom Stefanovićem okupili su se juče ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva. Izgovor za protest ovog puta bila je Zagorka Dolovac, od koje su tražili da pokrene postupak na osnovu navoda Aleksandra Obradovića, lažnog uzbunjivača iz Krušika.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

Međutim, u vrhu SZS tvrde da uzbunjivač nimalo ne zanima šefove dela opozicije.

- Pravi motiv ovog čina zapravo je strah opozicije o pokretanju istrage o krađi sekundi na Radio-televiziji Srbije. Poznato je da je tu reč o velikoj pljački javnog servisa u kojoj je učestvovala firma tadašnjeg gradonačelnika, sada lidera SZS Dragan Đilasa - objašnjavaju sagovornici Srpskog telegrafa iz SZS.

Naš izvor dodaje da je očigledan strah i da u Đilasovom okruženju postoji strah šta bi sve moglo da se otkrije tokom istrage o milionskoj pljački i enormnoj zaradi na reklamnim sekundama.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zagorka Dolovac

- Dakle, Obradović je samo izgovor da se izvrši pritisak na tužioca, na Zagorku Dolovac, a da se zaštiti Đilas. Briga njih šta je istina o fabrici Krušik - kaže izvor našeg lista dobro upućen u dešavanja u SZS.

Dodaje i da je opozicija zato organizovala kratki performans sa lepljenjem plakata na zgradu tužilaštva.

Prvo hvalio, sad pljuje

Zanimljivo je da je Borko Stefanović svojevremeno na sva usta hvalio Zagorku Dolovac, a sada lepi nalepnice s njenim likom na zgradu sedišta Republičkog javnog tužilaštva i nipodaštava njen rad.

- Gospodine ministre, uvažene kolege, gospođa Zagorka Dolovac je sjajan tužilac. Njena biografija je impresivna. Ona je prošla sve instance u okviru tužilačkog posla. Gospođa Dolovac je neko čijem profesionalizmu i znanju zaista nema ko šta da zameri. Ona je žena koja je došla u jednom teškom trenutku na tu odgovornu funkciju, unela neke jako pozitivne stvari, uvela neke principe, pravila, uvela je ocenjivanje, uvela je kriterijume koji do tada apsolutno nisu postojali - govorio je tada Stefanović.

Podsetimo, za aferu "sekunde" saznalo se nakon što su nekadašnji čelnici RTS, ali i uticajni ljudi iz marketinških agencija, među kojima i direktor "Dajrekt medije", koji su omogućili Draganu Đilasu da trguje sekundama na RTS. Sumnja se da je tokom ovim kriminalnih aktivnosti RTS oštećen za više od 650 miliona dinara. Inače, firma "Dajrekt medija" nekada je bila u Đilasovom vlasništvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Mrvica

28.11.2019 07:51

Pritisci na sud i tužilaštvo su neprihvatljivi. Šta je tačno pozadina je na kraju krajeva i nebitno.

Tanja

28.11.2019 07:52

Mislim da opozicija polako gubi snagu.

jekic

28.11.2019 07:54

Opa Djikiiii! Samo polako!

ivana

28.11.2019 07:57

Pravi motiv ovog čina zapravo je strah opozicije o pokretanju istrage